Pabeigta «NP Foods» pārdošana norvēģu kompānijai «Orkla»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šā gada 11.martā noslēdzies norvēģu koncerna «Orkla» un kompānijas «NP Foods» apvienošanās darījums, norvēģiem iegādājoties «NP Foods» piederošos uzņēmumus AS «Laima», AS «Gutta», AS «Staburadze», «NP Logistics» un «Margiris».

Vienošanās ar «Nordic Partners Food Limited» par grupas uzņēmumu 100% kapitāldaļu iegādi tika noslēgta 2014.gada 26.augustā. Šā gada februārī tika saņemtas uzņēmumu apvienošanās atļaujas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Konkurences padomēm, kā iznākumā 2015.gada 11.martā darījums tika pilnībā pabeigts.

Kā norādīja «Orkla» izpilddirektors Kristers Abergs, zīmola «Laima» un citu spēcīgu vietējo zīmolu iegāde ļaus palielināt grupas biznesa apjomu cepumu, toršu, sulu, ūdens un gatavo ēdienu tirgū Baltijas valstīs.

Savukārt «NP Foods» valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis norādīja, ka saskaņā ar provizoriskām aplēsēm uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā sasniedza 80 miljonus eiro salīdzinājumā ar 64 miljoniem iepriekšējā gadā.

«Kļūstot par daļu no "Orkla" grupas, "NP Foods" uzņēmumiem tiek pavērtas jaunas iespējas un pieeja tehnoloģijām, inovācijām, padziļinātām zināšanām, kas ļaus attīstīt vēsturiskos zīmolus un sniegs jaunas iespējas uzņēmumu attīstībai," norādīja Gulbis.

Jau vēstīts, ka «NP Foods» īpašnieks kopš 2014.gada 26.augusta ir «Orkla», kas iegādājās 100% kapitāldaļu visos kompānijas uzņēmumos - AS «Laima», AS «Gutta», SIA «NP Foods», AS «Staburadze», «UAB Margiris» un SIA «Detente» no uzņēmuma «Nordic Partners Foods Ltd», kura īpašnieki ir Latvijas investīciju kompānija «Nordic Partners» un Islandes fonds «BIL ehf».

Darījuma summa netika norādīta.

«Orkla» pieder arī SIA «Spilva» un «Ādažu čipšu» ražotājs «Latfood», Igaunijas šokolādes un konfekšu ražotājs «Kalev» un pārtikas pārstrādes uzņēmums «Põltsamaa Felix», kā arī Lietuvas pārtikas pārstrādes uzņēmums «Suslavičius-Feli».

«Orkla» akcijas tiek kotētas Oslo fondu biržā, un tā galvenā mītne atrodas Oslo, Norvēģijā. «Orkla» ir vadošais piegādātājs pārtikas jomā Ziemeļvalstīs un Baltijas reģionā. Grupa darbojas arī alumīnija, HES un nekustamā īpašuma nozarēs. Grupas apgrozījums 2013.gadā sasniedza 4,13 miljardus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu