«Non-Stop: Tiešais reiss» apstiprina statusu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ziemeļamerikas kinoteātros sīva cīņa izvērtusies starp abām nedēļas debitantēm, kurām padevies lielisks starts. Šajā cīņā ar salīdzinoši nelielu pārsvaru nedaudz pārāks izrādījies Liama Nīsona («Šindlera saraksts», «Zvaigžņu kari I», «Betmens: sākums», «A-komanda», «Nolaupītā» u.c.) trilleris «Non-Stop: Tiešais reiss» («Non-Stop»). Filma iekasējusi 30 miljonus, kas ir jau prognozēti labs starts. Nīsona efekts.

Blakus Nīsonam filmā tēlo amerikāņu kinodīva Džuliana Mūra («Magnolija», «Hanibāls», «Stundas») un uzlecošā zvaigzne Lupita Njongo («12 gadi verdzībā»). Filmas režisors ir spānis Haume Kolets Serra, kurš uzņēmis populārās šausmu filmas «Bārene» un «Vaska figūru muzejs», kā arī asa sižeta trilleri «Nezināmais».

Trillera «Non-Stop: Tiešais reiss» darbība risinās transatlantiskā avioreisa Ņujorka - Londona laikā. ASV aviācijas policijas priekšnieks Bils Marks (L.Nīsons) saņem vairākas īsziņas ar prasību pārskaitīt 150 miljonus dolāru uz kādu ārzonu kontu. Pretējā gadījumā tiek draudēts ik pēc 20 minūtēm nogalināt kādu pasažieri. Kad atklājas, ka konts ir atvērts uz paša Marka vārda, viņš tiek turēts aizdomās par lidmašīnas nolaupīšanu.

Filmas centrālā zvaigzne, aktieris Laiems Nīsons: «Esmu piedalījies virknē asa sižeta filmu, sevišķi pēdējos pāris gados, taču pēc būtības esmu pacifists. Jaunā filma atšķiras no dažām iepriekšējām lentēm, kurās es biju gluži kā Austrumu cīņu mākslas speciālists. «Tiešo reisu» mēs veidojām, sadarbojoties ar īstiem aviācijas maršaliem, un centāmies kautiņus un citas ainas uzņemt pēc iespējas tuvāk realitātei, jo jāņem vērā ierobežotā vide, proti, lidmašīnas salons. Tomēr svarīgākais ir tas, ka šīs filmas izklaidē skatītājus.» Uz jautājumu par asa sižeta filmu zvaigznes statusu, treniņiem un fizisko sagatavotību aktieris atbild: «Cīņu tehniku var iemācīties, taču jāatzīst, ka es šos paņēmienus ātri vien aizmirstu. Tas ir līdzīgi kā mācoties dejot vai gatavojoties eksāmeniem skolā – iemācies un drīz vien aizmirsti. Taču to, kā vicināt gaismas zobenu «Zvaigžņu karu» filmās, es atceros ļoti labi (smejas).»

Filmu izrāda arī Latvijas kinoteātros.

Otro vietu ieņēmusi drāma «Son of God». Filma iekasējusi 26,5 miljonus, kas ir viens no visu laiku iespaidīgākajiem sniegumiem starp kristietības tēmas filmām.

Uz trešo vietu noslīdējusi 3D animācijas lente «LEGO filma» («The LEGO Movie»). Šoreiz iekasēti 21 miljons, bet kopējie ieņēmumi Ziemeļamerikā nu jau ir stabili pārsnieguši 200 miljonus. Savukārt globālā mērogā tie ir jau vairāk par 300 miljoniem. «LEGO filma», kuras darbība risinās LEGO konstruktoru pasaulē, izmaksājusi 60 miljonus. To demonstrē arī Latvijā.

Foto: publicitātes
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu