Džeks Vaits vinilā izdos Preslija pirmo singlu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Reuters/AP

Aprīlī vinila skaņuplates formātā tiks izlaists Elvisa Preslija pirmais singls. 18. aprīlī visā pasaulē tiks svinēta Ierakstu veikalu diena, kurā īpaša uzmanība tiks pievērsta mazajiem mūzikas ierakstu veikaliņiem. Notikumam par godu tiks izlaisti vairāk nekā 400 jauni ieraksti - gan pirmoreiz izdotie, gan atkārtotie izlaidumi.

Ierakstu veikalu diena tika nodibināta 2008. gadā, un daudzi to uzskata par vinila skaņuplašu popularitātes atdzimšanas virzītājspēku. Tā arī radījusi jaunu interesi par mūzikas veikaliem, kaut arī pēdējā desmitgadē ļoti izplatīta ir digitālo ierakstu pirkšana un mūzikas straumēšana.

Amerikāņu rokmūziķa Džeka Vaita ierakstu kompānija «Third Man Records» paziņoja, ka izdošot Preslija pirmo ierakstīto singlu «My Happiness» un papildu dziesmu «That's When Your Heartaches Begin». Kompānijas rīcībā nonācis vienīgais oriģinālā ieraksta eksemplārs.

«Audio būs tik tīrs, cik modernās tehnoloģijas atļaus, nezaudējot sajūtas un dvēseliskumu, kas šīs divas dziesmas padara vienlaikus smagas un elpu aizraujošas,» teikts ierakstu kompānijas paziņojumā.

Desmit collu vinila skaņuplate ierobežotā daudzumā tiks pārdota «Third Man Records» mūzikas veikalā Našvilā. Vēlāk lielākā tirāžā iznāks septiņas collas liela skaņuplates versija.

Ierakstu veikalu dienas pasākumi norisināsies 1500 veikalos ASV, kā arī apmēram tikpat lielā skaitā mūzikas veikalu 21 citā valstī. Dienu svinēs ne tikai Eiropā, bet arī Austrālijā, Brazīlijā, Honkongā, Izraēlā, Meksikā, Japānā un Jaunzēlandē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu