Šonedēļ «Zelta Mikrofona» ceremonija (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Trešdien, 5. martā, pie īpašniekiem nonāks balva «Zelta Mikrofons 2013». Jau ziņots, ka kļuvuši zināmi ne tikai ceremonijas vadītāji, bet arī mūziķi, kas uzstāsies.

Mūzikas ierakstu gada balvas 18. ceremonijā tiks sumināti sasniegumi 19 nominācijās un uzstāsies tādi mākslinieki kā Dons, «Otra Puse», «The Sound Poets», Igo un Ieva Kerēvica, Marta Ritova un Emīls Balceris, «Relicseed», «Jumprava», «Latvian Blues Band», Normunds Rutulis, «Dzelzs Vilka Jauno Jāņu orķestris», Žoržs Siksna un Jelgavas bigbends, Toms Juhņevičs, Kaspars Tobis, «Pērkons», «Bez PVN», Edgars Viļums, Ainars Virga un Virga Hard Orchestra, «PeR un Jurga». Gaidāmi vairāki pirmatskaņojumi. Vakara norisi un zvaigžņu parādi vadīs «zelta četrinieks» - Valdis Melderis, Valters Krauze, Lauris Reiniks un Andris Freidenfelds.

Vai «Zelta Mikrofonu» par labāko pop albumu saņems lielā dīva Laima Vaikule vai debitante Marta Ritova? Bet varbūt rezignētais dziesminieks Kārlis Kazāks vai grupa «Otra Puse»? Vēl spraigāka konkurence valda poproka albumu kategorijā, kur galvenie favorīti ir Dona, «Instrumentu» un «The Sound Poets» veikumi. Bet, kā zināms, prognozes mēdz nepiepildīties… Vai tautas balsojums t/p Alfa aptaujā par Gada dziesmu sakritīs ar profesionāļu žūrijas vērtējumu? Kuru no saviem daudzajiem mūsdienu folkloras statusā esošajiem hitiem izpildīs par mūža ieguldījumu godinātā grupa Pērkons?

Šie un citi jautājumi tiks atbildēti 5. marta vakarā uz Nacionālā teātra skatuves. TV3 translācijas sākums plkst. 20, tiešraide Kanālā 2 un TVPlay – 19.30. Pirmo reizi tiešraide būs dzirdama arī Latvijas Radio 2.

Mūzikas ierakstu gada balvu Zelta Mikrofons piešķir Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) un Latvijas Mūzikas producentu apvienība (LaMPA).

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET
Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu