FM Stradiņa slimnīcā nesaskata maksātnespējas pazīmes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Aplūkojot Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas bilanci, mēs īsti nesaskatījām maksātnespējas pazīmes, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā «Sastrēgumstunda» norādīja Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens.

Ašeradens aicināja izturēties uzmanīgi, sakot, ka tik lielas nozīmes valsts uzņēmumam ir maksātnespējas pazīmes. Viņš arī pauda, ka ir bezatbildīgi «nospēlēt, ka slimnīcai ir maksātnespēja, tāpēc jāatlaiž valde».

Tikmēr veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) pauda, ka Veselības ministrija (VM) nekad neesot teikusi, ka Stradiņa slimnīcai ir maksātnespējas pazīmes. Jāpiebilst, ka

VM valsts sekretāre Solvita Zvidriņa 2.martā aģentūrai LETA apgalvoja pretējo.

Arī slimnīcas bijušais valdes priekšsēdētājs Dins Šmits «Sastrēgumstundā» norādīja, ka slimnīcai nav maksātnespējas pazīmes, vienlaikus piebilstot, ka slimnīcas turpmākai attīstībai ir nepieciešami līdzekļi.

Jau vēstīts, ka veselības ministrs pirmdien preses konferencē paziņoja, ka līdzšinējais slimnīcas valdes priekšsēdētāja Šmits zaudējis viņa uzticību. Tika plānots, ka tajā pašā dienā slimnīcas ārkārtas dalībnieku sanāksmē, iespējams, tiktu izskatīts jautājums par Šmita atbrīvošanu no amata. Tomēr Šmits šajā sanāksmē iesniedza slimnīcas kapitāldaļu turētājam atlūgumu.

Zvidriņa norādīja, ka atbrīvot Šmitu no amata plānots tāpēc, ka ir dažādas neskaidrības

ar slimnīcas finanšu plūsmu, kā arī problēmas ar jaunā korpusa būvniecību.

Pats Šmits gan pauda, ka finanšu situācija slimnīcā ir laba, un norādīja, ka viņam laikam ir jāsakārto profesionālās attiecības ar kapitāldaļu turētāju.

Pirms Šmits iesniedza atlūgumu, Ministru prezidente Laimdota

Straujuma paziņoja, ka neatbalsta veselības ministra rīcību

saistībā ar Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētāja iespējamo atbrīvošanu no amata. VM prasītais finanšu pārskats par slimnīcu tika iesniegts pirmdien no rīta, premjerministri Belēvičs informējis plkst.11, savukārt plkst.12 sasaukta preses konference, iepriekš neinformējot Šmitu par savu lēmumu, norādīja valdības vadītāja.

Straujuma lūgusi veselības ministram skaidrot valdes locekļu rotāciju Latvijas slimnīcās. Straujumas preses sekretāre Aiva Rozenberga pastāstīja, ka Belēvičam ar rezolūciju lūgts sniegt skaidrojumu par slimnīcu valdes locekļu iecelšanas atbilstību instrukcijai, kas jāievēro šādos gadījumos. Ministram atbilde jāsniedz līdz 17.martam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu