Pēc anonīma ziņojuma aiztur malumedniekus alkohola reibumā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc iedzīvotāja ziņojuma Sidrabiņos, Ērgļu novadā aizvadītajā naktī aizturēti divi malumednieki alkohola reibumā, informēja policijā.

Pirms nedēļas tika saņemta anonīma informācija par to, ka Sausnējas pagastā nakts laikā notiek nelikumīgas medības. Pārbaudot informāciju, pagājušajā naktī ap plkst.22.30 Licencēšanas un atļauju sistēmas biroja darbinieki sadarbībā ar Valsts meža dienesta medību inspektoru pieķēra divus iereibušus vīriešus, kas nodarbojās ar nelikumīgām medībām no braucošas automašīnas. Kā medību ierocis tika izmantota pusautomātiskā karabīne, kas bija aprīkota ar medību lukturi. Izmantojot šādu komplektāciju, vīrieši brauca gar kādu lauku un periodiski to apspīdināja.

Vīrieši centās atbrīvoties no pierādījumiem, ātrumā ņemot ārā lodes no ieroča, taču likumsargi to laikus pamanīja un, pietuvojoties vīriešiem, sajuta arī alkohola klātbūtni to izelpā. Veicot pārbaudi 1967.gadā dzimušajam automašīnas šoferim, likumsargi konstatēja 1,78 promiles, bet otram 1959.gadā dzimušajam vīrietim – 0,7 promiles.

Valsts policijas darbinieki automašīnas šoferim sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolu par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, savukārt 1959.gadā dzimušajam vīrietim tika sastādīts protokols par šaujamieroča pārvadāšanu un izmantošanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles. Valsts meža dienesta darbinieks šim vīrietim sastādīja arī protokolu par nelikumīgām medībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu