Madrides «Real» aizraujošā atbildes spēlē nosargā pārsvaru pār «Schalke 04»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas futbola superklubs Madrides «Real» otrdien aizraujošā UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē nosargāja pirmajā mačā iegūto pārsvaru pār Vācijas klubu Gelzenkirhenes «Schalke 04» un sasniedza turnīra ceturtdaļfinālu.

Pašreizējā UEFA Čempionu līgas trofejas glabātāja «Real» savā laukumā cieta zaudējumu ar 3:4 (2:2), taču divu spēļu summā bija pārāka ar 5:4. Ceturtdaļfinālu otrdien izdevās sasniegt arī Portugāles klubam «Porto».

Abu komandu pirmais duelis Vācijā noslēdzās ar 2:0 par labu Madrides klubam, taču atbildes maču Spānijā labāk sāka viesi, kuri 20.minūtē atklāja rezultātu, kad bumbu vārtos raidīja Kristians Fuhs. Līdz ar to «Schalke 04», kas nebūt nebija favorīti abu vienību duelī, atjaunoja intrigu šajā cīņā. Tomēr nebija ilgi jāgaida līdz «Real» atbildei, kad pēc stūra sitiena ar galvu precīzi sita Spānijas kluba līderis portugālis Krištianu Ronaldu. Šie Portugāles izlases kapteinim bija 77.vārti, skaitot kopā Eirokausu turnīrus, kas viņam ļāvis apsteigt leģendāro spāni Raulu un argentīniešu zvaigzni Mesi.

Pirmajam puslaikam tuvojoties izskaņai, «Schalke 04» vēlreiz izvirzījās vadībā, kad bumbu no tuvas distances vārtos trieca bijušais Madrides kluba uzbrucējs nīderlandietis Klāss Jans Huntelārs. Tiesa, atkal pagāja tikai piecas minūtes līdz mājinieku atbildei, kad vēlreiz vārtus guva Ronaldu. Šie vārti portugālim ļāvuši ar 75 vārtiem nostāties blakus Mesi visu laiku UEFA Čempionu līgas rezultatīvāko spēlētāju galvgalī.

Dažas minūtes vēlāk pēc otrā puslaika sākuma vadībā jau izvirzījās «Real», kuru labā izcēlās Francijas valstsvienības uzbrucējs Karims Benzemā, taču vien pāris minūtes bija jāgaida līdz Gelzenkirhenes komandas atbildei, jo 57.minūtē vārtus savā UEFA Čempionu līgas debijas cīņā guva Līrojs Sanē, kurš laukumā bija nācis uz maiņu. Līdz pat pamatlaika izskaņai rezultāts turējās neizšķirts, taču tad atkal intrigu atjaunoja «Schalke 04», jo tās labā 84.minūtē vārtus guva Huntelārs.

Līdz ar to Vācijas klubam bija vajadzīgi vēl tikai vieni vārti, lai sasniegtu UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu un liktu Madrides klubam nolikt šī turnīra čempionu pilnvaras. Tomēr «Schalke 04» - par spīti lieliskajam mačam - nespēja parūpēties par sensāciju, divu spēļu summā piekāpjoties ar 4:5.

Kā zināms, iepriekšējā duelī Madrides «Real» izbraukumā ar 2:0 pieveica «Schalke 04». Vārtus šajā mačā guva pēdējo divu gadu pasaules labākais futbolists Krištianu Ronaldu, bet pēc viņa piespēles precīzs bija brazīliešu aizsargs Marselu.

Iepriekšējā UEFA Čempionu līgas sezonā Spānijas grands «Real» turnīra astotdaļfinālā divu spēļu summā sagrāva «Schalke 04» ar rezultātu 3:1 savās mājās un 6:1 izbraukumā. Madrides komandai šī ir 18.sezona pēc kārtas, kad komanda piedalās UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs. Pēdējo četru gadu laikā «Real» ir sasnieguši turnīra pusfinālu, bet pagājušajā gadā komanda izcīnīja savu desmito titulu, kas ir UEFA Čempionu līgas rekords. «Schalke 04» pēdējo piecu sezonu laikā četras reizes ir sasniegusi turnīra izslēgšanas spēles, kas ir otrs labākais rādītājs starp Vācijas komandām.

Trīs sakrāto dzelteno kartīšu dēļ «Schalke 04» atbildes mačā nevarēja palīdzēt Ganas pussargs Kevins Prinss Boatengs. «Schalke 04» komandai traumu dēļ nevarēja palīdzēt arī nigēriešu futbolists Činedu Obasi un talantīgais malējais pussargs Juliāns Drakslers. Tāpat savainojumu ir guvis aizsargs Deniss Aogo. Savukārt «Real» nācās iztikt bez spāņu aizsarga Serhio Ramosa un kolumbiešu uzbrucēja Hamesa Rodrigesa.

Tikmēr otrā astotdaļfināla atbildes spēlē Portugāles klubs «Porto» savā laukumā ar 4:0 (1:0) apspēlēja Šveices vienību «Basel», divu spēļu summā triumfējot ar 5:1.

Pirmajā puslaikā «Porto» guva vienus vārtus, kad izcēlās Jasins Brahimi. Tas ļāva «Basel» komandai saglabāt teorētiskas izredzes ceturtdaļfināla sasniegšanai.

Tomēr tās pilnībā izplēnēja otrajā puslaikā, kad mājinieki guva trīs vārtus pēc kārtas, izceļoties Ektoram Erreram, brazīlietim Kazemiru un Vinsentam Abubakaram.

Pašā pamatlaika izskaņā «Basel» vēl pamanījās nokļūt mazākumā, kad otro dzelteno kartīti saņēma Valters Semjuels.

Pirmajā mačā abas komandas Šveicē cīnījās neizšķirti 1:1, un tā bija pirmā reize, kad abas komandas tiekas savā starpā. «Basel» bija ir tikai otrā reize, kad komanda spēlē UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs. 2011./2012.gada sezonā Šveices klubs astotdaļfinālā divu spēļu summā zaudēja vācu vienībai Minhenes «Bayern» ar graujošu rezultātu 1:7. «Porto» iepriekšējo reizi astotdaļfinālu pārvarēja 2008./2009.gada sezonā, bet ceturtdaļfinālā to toreiz pārspēja titulētais angļu klubs Mančestras «United», kas uzvarēja divu spēļu summā ar rezultātu 3:2.

Trīs sakrāto dzelteno kartīšu dēļ «Basel» nevarēja palīdzēt čehu aizsargs Mareks Sučis. Savukārt «Porto» rindās savainojumu guvis kolumbiešu uzbrucējs Džeksons Martiness, kuram pēdējās sešās UEFA Čempionu līgas spēlēs piecas reizes izdevies pārspēt pretinieku komandu vārtsargus. Viņš, visticamāk, šajā spēlē nepiedalīsies.

Jau vēstīts, ka citos pirmajos astotdaļfināla dueļos Francijas čempione Parīzes «Saint-Germain» savā laukumā nospēlēja 1:1 ar Anglijas klubu Londonas «Chelsea», bet Doņeckas «Šahtar» no Ukrainas savu skatītāju priekšā cīnījās 0:0 ar spēcīgo Vācijas vienību Minhenes «Bayern». Šīs komandas savas atbildes spēles aizvadīs trešdien.

Spānijas klubs «Barcelona» izbraukumā ar rezultātu 2:1 pārspēja Anglijas čempioni Mančestras «City», bet Turīnas «Juventus» savā laukumā ar 2:1 bija pārāka par šosezon blāvi spēlējošo Dortmundes «Borussia» komandu no Vācijas. Šīs vienības ceturtdaļfinālistu noskaidros 18.martā.

Pārsteidzošu uzvaru pirmajā astotdaļfināla spēlē izcīnīja Francijas vicečempione «Monaco», kas izbraukumā ar 3:1 uzvarēja Anglijas premjerlīgas klubu Londonas «Arsenal». Savukārt Vācijas klubs Leverkūzenes «Bayer» savās mājās ar rezultātu 1:0 pārspēja Spānijas čempioni Madrides «Atletico». Šo komandu atkārtota tikšanās paredzēta 17.martā.

Čempionu līgas fināls norisināsies 6.jūnijā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu