Otto Ozols: Vēlos lasītājiem uzdot divus būtiskus jautājumus (14)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

«Baltijas grāmatu svētku 2014» laikā Ķīpsalas izstāžu hallē lasītājus ar jaunu grāmatu iepazīstinājis pazīstamais publicists un romāna «Latvieši ir visur» autors Otto Ozols. Aicinājām rakstnieku uz īsu sarunu par intrigu, kas saistīta ar grāmatas nosaukuma turēšanu noslēpumā, par jaunā darba tapšanu un tā vēstījumu.

«Kāpēc grāmatai izvēlēts tieši šāds nosaukums - «Theodorus. Deja ar ziloņzivi», atklāsiet, lasot šo darbu,» TVNET pastāstīja Ozols. «Ziloņzivs, lai arī reāls dzīvnieks, grāmatā izmantota kā simbols.»

Autors atklāj, ka šajā darbā ir daudz vairāk dēku un kaislību, mazāk vēstures, bet valoda vēl skarbāka. Šoreiz stāstā iesaistās arī valdzinošs, sirsnīgs portugālis, apņēmīgi vācieši, aukstasinīgi somi, drosmīgi igauņi un, protams, burvīga latviete.

Taujāts, vai saturiski šis darbs turpina «Latvieši ir visur» tēmu, proti, par latviešiem, kas stāvējuši klāt pie daudziem svarīgiem vēsturiskiem notikumiem, autors atbild noraidoši. «Grāmata neturpina šo tēmu, taču viens gan ir palicis nemainīgs – es joprojām ļoti mīlu Latviju.»

«Viens no izaicinājumiem, rakstot šo grāmatu, bija radīt Holivudas kases grāvēju cienīgu sižetu. Lai Holivudas producenti nelielās, ka tikai viņiem ir Džeisons Borns vai Džeimss Bonds, arī pie mums var uztaisīt kārtīgu jandāliņu,» viņš nosmej, piebilzdams, ka šo grāmatu droši varētu arī ekranizēt un radīt dinamisku politisko trilleri.

«Grāmatā ir divi ļoti svarīgi vēstījumi, kurus vēlos akcentēt, lasītājiem uzdod svarīgus jautājumus. Es nesaku, ka man pieder patiesība pēdējā instancē, taču, vērojot notikumus Ukrainā, samilzušo korupcijas situāciju, es jautāju -

vai Ukrainas gadījums ir tik unikāls?

»

Ozols šo darbu sācis rakstīt pagājušā gada septembrī, un pabeidzis divu mēnešu laikā. Grāmatu izdod apgāds «ATĒNA».

Pēc pirmās grāmatas uzrakstīšanas Otto Ozols publicējis vairāk nekā divus simtus rakstu, eseju un īsstāstu par vēsturi, politiku un ekonomiku pašmāju (tai skaitā TVNET) un ārzemju medijos.

«Baltijas Grāmatu svētku 2014» darba laiks

28. februāris – 1. marts 10.00–18.00

2. marts 10.00–17.00

Biļetes cena: EUR 1

Pensionāriem un invalīdiem, uzrādot apliecības, ieeja ir bez maksas.

Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja izstādē ir bez maksas.

Ar izstādes «Skola 2014» biļeti ieeja «Baltijas Grāmatu svētkos 2014» – bez maksas.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu