Strēlnieka 15 punkti nepalīdz «Brose Baskets» sasniegt Eiropas kausa ceturtdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: OZAN KOSE / AFP

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka 15 gūtie punkti otrdien nepalīdzēja viņa pārstāvētajai Vācijas komandai Bambergas «Brose Baskets» sasniegt Eiropas kausa ceturtdaļfinālu.

Eiropas kausa astotdaļfināla atbildes mačā «Brose Baskets» izbraukumā ar 53:70 (10:23, 17:17, 14:20, 12:10) piekāpās Krievijas klubam Krasnodaras «Lokomkotiv-Kubaņ», divu spēļu summā atzīstot pretinieku pārspēku ar 131:150.

Jau pēc pirmā puslaika Bambergas klubam bija mazas izredzes uz atspēlēšanos, lai divu spēļu summā sasniegtu ceturtdaļfinālu, jo pirmās 20 minūtes tika noslēgtas ar 13 punktu deficītu - 27:40. Otrajā puslaikā «Brose Baskets» neizdevās lauzt cīņas gaitu, piedzīvojot likumsakarīgu zaudējumu.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 31 minūti un 47 sekundes un guva 15 punktus. Latvietis grozā raidīja visus trīs divpunktu metienus, vienu no četriem tālmetieniem un sešus no septiņiem soda metieniem.

Tāpat Strēlnieka rēķinā sešas atlēkušās bumbas, viena pārtverta piespēle, divas kļūdas, divas piezīmes, seši izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 20 efektivitātes punkti, taču otrs sliktākais +/- rādītājs vienībā (-22).

Latvietis bija komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Tikmēr uzvarētāju rindās 22 punktus iemeta Deriks Brauns.

Krievijas vienība turnīra ietvaros guva jau 19.uzvaru pēc kārtas.

Kā ziņots, pirmajā posmā grupu turnīrā 36 komandas bija sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas izspēlēja divu apļu turnīru. Sacensību otro posmu sasniedza četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienojās astoņas vienības, kas nepārvarēja ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, izspēlējot divu apļu turnīru.

Otro posmu pārvarēja katras grupas divas labākās komandas, kas turpinājumā izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 24. un 29.aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./16.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Kā zināms, abām Latvijas spēcīgākajām komandām «Ventspils» un «VEF Rīga» neizdevās pārvarēt pirmo posmu.

Iepriekšējā sezonā Eiropas kausā triumfēja Spānijas komanda «Valencia Basket», kas finālā pieveica Krievijas vienību Kazaņas «Unics». Līdz ar to «Valencia Basket» automātiski kvalificējās ULEB Eirolīgas turnīram, bet «Unics» iepriekš pārvarēja ULEB Eirolīgas kvalifikāciju un arī spēlēja Eiropas spēcīgāko komandu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu