Freibergs: Pirms un pēc Olimpiādes nodotās analīzes bija negatīvas (40)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja izlases aizsarga Ralfa Freiberga pirms un pēc Soču olimpiskajām spēlēm nodotās dopinga analīzes bija negatīvas, sacīja pats sportists.

Radušās pamatotas aizdomas, ka Soču olimpisko spēļu laikā pozitīvas dopinga analīzes konstatētas vēl vienam Latvijas hokeja izlases spēlētājam. Jau iepriekš aizliegto vielu lietošanā tika pieķerts uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, bet nu pēc neoficiālas informācijas «iekritis» arī Freibergs.

«Atbraucot uz Latviju 3.februārī, nodevu analīzes, kas bija negatīvas,» sacīja Freibergs. «Tad pēc Olimpiādes kaut ko padzirdēju, ka esmu it kā «iekritis», tādēļ 24.februāri ar komandas starpniecību nodevu analīzes, kas atkal izrādījās negatīvas.»

Šobrīd Freibergs ar NCCA čempionāta komandu Boulinggrīnas «Falcons» atrodas izbraukumā, atturoties no plašākiem komentāriem.

Tikmēr Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) līdz izmeklēšanas beigām nedrīkst paust sīkāku informāciju.

Kā ziņots, olimpisko spēļu laikā tika paziņots, ka dopinga lietošanā pieķerts Pavlovs, kura organismā konstatēts aizliegtais stimulants metileksanamīns. Tā ir viela, kas var tikt pievienota uztura bagātinātājiem, lai veicinātu organisma atjaunošanos un regulētu ķermeņa svaru.

Pavlovam pagaidām ir aizliegts spēlēt, un viņš gaida Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) lēmumu.

Kā ziņots, parādot varonīgu sniegumu, Latvijas hokeja izlase Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja astoto vietu.

Kā vēsta SOK antidopinga noteikumi, ja olimpisko spēļu laikā komandu sporta veidā pozitīvas dopinga analīzes tiek konstatētas vairāk nekā vienam sportistam, vienība var tikt diskvalificēta vai pret to var piemērot citas sankcijas.

Komentāri (40)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu