Nosaukta 2014. gada visvairāk pelnošā filma ASV

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Režisora Klinta Īstvuda kara drāma «American Sniper» («Amerikāņu snaiperis») ir ASV visvairāk pelnošā kinolente, kas izlaista 2014. gadā. Filmas kases ieņēmumi no biļešu pārdošanas kinoteātros sasniedza 337,2 miljonus ASV dolāru (307,6 miljonus eiro).

Otrajā vietā ar 336,8 miljoniem dolāru (307,2 miljoniem eiro) palikusi jauniešu filma «The Hunger Games: Mockingjay - Part 1» («Bada spēles: Zobgaļsīlis. 1.daļa») ar amerikāņu aktrisi Dženiferu Lorensu galvenajā lomā.

«American Sniper» 25.decembrī tika izlaista nelielā skaitā ASV kinoteātru, lai tā varētu pretendēt uz balvām šī gada ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskaru» ceremonijā. Janvārī tā iznāca uz ekrāniem lielākā skaitā kinoteātru.

Kinolente «American Sniper», kas balstīta uz snaipera Krisa Kaila dzīvi, bija nominēta sešām «Oskara» balvām, taču beigu beigās ieguva tikai vienu apbalvojumu par skaņu montāžu.

Par spīti lielajai popularitātei ASV kino apmeklētāju vidū filma izpelnījusies nopēlumu par to, kā attēlots karš Irākā un snaiperis Kails.

Globālā līmenī pelnošākā 2014.gada filma ir režisora Maikla Beja kases grāvējs «Transformers: Age of Extinction» («Transformeri: Iznīcības laikmets»). Tās kases ieņēmumi ārpus ASV ir 1,1 miljards dolāru (viens miljards eiro), kamēr «American Sniper» nopelnījis vien 140 miljonus dolāru (127 miljonus eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu