«Latvijas Zaļais punkts» aicina skolas piedalīties atkritumu šķirošanas konkursā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

AS «Latvijas Zaļais punkts» sadarbībā ar Valsts izglītības un satura eksaminācijas centru aicina skolas un skolēnus no visas Latvijas piedalīties konkursā «Es gribu - es šķiroju! Stiklu!», informēja «Evo Baltia grupas» pārstāve Dace Jansone.

Konkurss norisināsies vairākās kārtās, un to laikā

skolēni aicināti sagatavot radošus foto un video stāstus, bet skolas tiks nodrošinātas ar mācību materiāliem par atkritumu šķirošanu.

Aktīvākajās un radošākajās skolās notiks stikla šķirošanas treniņnodarbības TV personību Annas Rozītes un Kaspara Zlidņa vadībā, kā arī oriģinālāko darbu autori saņems individuālas veicināšanas balvas.

«Par to, ka atkritumi ir jāšķiro, lielākā daļa cilvēku būs dzirdējuši. Tomēr dzirdēt vai zināt nav tas pats, kas gribēt un darīt. Tāpēc ar konkursa palīdzību vēlamies skolēniem dot gan jaunas zināšanas, gan ar atraktīviem stikla šķirošanas treniņiem parādīt, ka

sākt šķirot ir vienkārši. Vajag tikai gribasspēku un apņemšanos, lai tas kļūtu par labu ikdienas ieradumu,»

uzsver AS «Latvijas Zaļais punkts» direktors Kaspars Zakulis.

Pirmajā konkursa kārtā skolas aicinātas līdz 30.martam izstrādāt un iesūtīt oriģinālus un interesantus video vai foto stāstus, kam jāatbild uz jautājumu «Kā es šķiroju stikla pudeles un burkas?». Iesūtītos radošos darbus vērtēs projekta organizatoru izveidota komisija, kas izvēlēsies divdesmit oriģinālākos un saturiski interesantākos darbus divās vecuma grupās - 1.-6.klase un 7.-12.klase. Desmit pašvaldību skolās, kuru skolēni būs sagatavojuši labākos darbus un visaktīvāk iesaistīsies akcijā, notiks 20 stikla šķirošanas treniņnodarbības Rozītes un Zlidņa vadībā.

AS «Latvijas Zaļais punkts» sadarbībā ar Valsts izglītības un satura eksaminācijas centru izstrādā arī metodiskos materiālus skolotājiem, ko izmantot stundās, stāstot par atkritumu šķirošanu un pārstrādi. Metodiskie materiāli jau šopavasar konkursa «Es gribu - es šķiroju! Stiklu!» gaitā tiks nodrošināti testēšanai skolās, kas pieteiksies dalībai konkursā, bet rudenī tie tiks nodrošināti visās Latvijas skolās.

Plašāka informācija par konkursu un nolikums pieejams tīmekļa vietnē «www.zalais.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu