«TTT Rīga» pievienojas divas amerikāņu basketbolistes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Texas A&M Aggies» komandas mājaslapa

Latvijas sieviešu basketbola klubs «TTT Rīga» parakstījis vienošanos ar divām ASV spēlētājām - Sidniju Kārteri un Britniju Kārteri, vēsta vienības mājaslapa.

«TTT Rīga» galvenais treneris Aigars Nerips: «Mums vajadzēja papildinājumu, lai treniņos un spēlēs varētu izmantot desmit spēlētājas. Otrkārt, centīsimies izmantot jaunpienācēju labākās īpašības, lai sasniegtu pozitīvus rezultātus. Viņām vēl vajadzīgs laiks, lai atgūtu individuālo formu. Sidnijas Kārteres darbs pirmā numura pozīcijā ļaus dažādot spēli un padarīs bīstamāku mūsu uzbrukumu.»

Sidnija Kārtere: «Man šeit patīk. Mūsu treneris izmanto spēles stilu, pie kāda esmu pieradusi. Priecājos, ka komanda spēlē ātri, turklāt treneris ir stingrs un prasīgs.»

Britnija Kārtere: «Cienu ātru spēli, un šajā ziņā viss ir kārtībā. Man patīk, cik profesionāli organizēts darbs klubā. Visas meitenes ir jaukas un izpalīdzīgas. Ar nepacietību gaidu pirmo spēli.»

Sidnija Kārtere (Sydney Carter)

Sidnija Kārtere 2008.-2012. gadā pārstāvēja «Texas A&M Aggies» komandu (#4). Saspēles vadītāja četras sezonas pēc kārtas spēlēja nacionālā čempionāta reģionālajos finālos (Sweet Sixteen), bet 2011. gadā trenera Gerija Blēra vadībā kļuva par NCAA čempioni. Kopā ar «Kolibri» audzēkni Katrīnu Limbahu 2010. gadā uzvarēja «Big 12» konferences čempionātā. Augusi 7 bērnu ģimenē.

Trīs gadus veica «Texas A&M» kapteines pienākumus. Sasniedza komandas rekordu soda metienu precizitātē (296/361 jeb 82%). Karjeras laikā guva 1176 punktus, izdarīja 388 piespēles un pārķēra 206 bumbas. Pēc karjeras beigām Kārteri ar 27. numuru WNBA draftā izvēlējās «Chicago Sky», taču Čikāgas sastāvā viņa aizvadīja tikai vienu spēli, 23. jūnijā sacenšoties pret «Minnesota Lynx».

2013. gada sezonu spēlētāja aizvadīja Izraēlas klubā «Hapoel Galil Elion», kur spēlēja kopā ar Britniju Kārteri un Lienes Priedes kolēģi Kristīni Floresu. Kārtere 18 spēlēs vidēji 36,2 minūtēs guva 16,5 punktus, izcīnīja 4,5 atlēkušās bumbas un izdarīja 5,4 rezultatīvas piespēles. 2013. gada 18. martā noslēdza treniņnometnes līgumu ar «Atlanta Dream», bet vēlāk pievienojās «Connecticut Sun». Piecpadsmit spēlēs vidēji 17,3 minūtēs guva 4,1 punktu un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas.

Britnija Kārtere (Brittany Carter)

Džordžijas pavalstī dzimusī Kārtere no 2009. līdz 2012. gadam pārstāvēja «Memphis Tigers» komandu (#25), vidēji spēlē gūstot 15,5 punktus. Pavisam 93 spēlēs guvusi 1437 punktus, izcīnījusi 422 atlēkušās bumbas, izdarījusi 163 piespēles un pārķērusi 163 bumbas. Sasniedza Memfisas un «Conference USA» rekordu, gūstot 49 punktus uzvarā pār «Sacramento State». Spēlējusi pret Baibas Eglītes, Anetes Šteinbergas, Kristīnes Vītolas un Ances Celmiņas pārstāvētajām komandām.

2007. gadā Kārtere pievienojās «University of Georgia» komandai, 14 spēlēs atzīmējoties ar 3,4 punktiem un 1,6 atlēkušajām bumbām. Pēc NCAA noteikumiem bija spiesta izlaist nākamo sezonu, turpinājumā dodot priekšroku Memfisai, nevis «Miami» vai «Virginia Tech» komandām.

2012. gada 17. aprīlī noslēdza treniņnometnes līgumu ar «Connecticut Sun», bet septembrī pievienojās Izraēlas klubam «Hapoel Galil Elon». Kārtere 19 spēlēs vidēji 17,3 minūtēs sameta 8,1 punktu, izcīnīja 3,8 atlēkušās bumbas un izdarīja 1,2 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu