«Labā Dabā» uzstāsies regeja leģenda Lī «Skrečs» Perijs (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Festivālā «Laba Daba» uzstāsies Lī «Skrečs» Perijs (Lee «Scratch» Perry), informē festivāla organizatoru pārstāve Kristīne Pinkule. Festivālā uz sešām skatuvēm no 1. augusta līdz 3. augustam uzstāsies mūziķi no Jamaikas, Igaunijas, Izraēlas, Ukrainas, Krievijas, Kanādas, Lielbritānijas. Festivālā spēlēs arī klausītāju zināmās pašmāju grupas.

Festivālā uzstāsies arī grupa no Krievijas «Theodor Bastard», 2003. gadā Tallinā dibinātā regeja apvienība «Mostband», izraēliešu pusakustiskais duets «Bill & Murray» un festivālā jau reiz pabijušie ukraiņi «Spiritual Seasons».

Lī «Skrečs» Perijs atgriežas Latvijā

Regeja izpildītājs, producents un daudzu jau par klasiku kļuvušu dziesmu autors Lī «Skrečs» Perijs dzimis 1936. gadā Jamaikā. Pinkule norādīja, ka viņš ir viena no harismātiskajām personībām regeja mūzikā, kā arī viens no tās veterāniem.

Mūziķis savu pirmo albumu ierakstījis 1969. gadā. Jau 1973. gadā, lai iegūtu pilnīgu kontroli pār savu mūzikas produkciju, Perijs uzbūvēja ierakstu studiju savas mājas sētā, ko nosauca par «The Black Ark». Perijs producējis tādus ievērojamus regeja mūziķus kā Bobs Mārlijs un «The Wailers», «The Heptones», «The Congos» un citus. Daudzi mūziķi Periju uzskata par «dub» mūzikas galveno virzītājspēku un žanra stūrakmeni, stāstīja Pinkule.

2003. gadā Perijs saņēma «Grammy» balvu par labāko regeja albumu, savukārt pērn mūziķa balsi un īpaši atlasītu mūzikas kolekciju, kā arī paša skaņdarbus izmantoja populārās videospēles «Grand Theft Auto V» skaņu celiņā.

Lī «Skrečs» Perijs jau reiz 2008. gadā viesojies Rīgā, uzstājoties Radio «Naba» jubilejā.

Pašmāju mūziķi

No pašmāju mūziķiem šogad uzstāsies 1998.gadā dibinātā apvienība «Oroboro», Nils Īle un «Afro Ambient», «Suņa stunda», «Iļģi», «Oranžās brīvdienas», «Striķis», «Starmetis» un «Gaujarts». Grupai «Zig Zag» šogad pievienosies Gvido Linga, un šādā sastāvā grupa uzstāsies tikai vienu reizi - festivālā «Laba Daba».

Festivālā būs iespēja klātienē vērot arī «Das Sontags Legion», «The Black Tea», «Dust Devil Drive», folkmūzikas apvienību «Vecpilsētas dziedātāji» un «Nepieradinātā folka orķestri», jauno rokgrupu «Omerta», elektroniskās mūzikas mākslinieku «Kodek» un hiphopa izpildītāju «Jacques of S'T'A».

Pinkule norādīja, ka mūziķu piesaiste vēl turpinās. Drīzumā esot gaidāmi patīkami pārsteigumi gan rokmūzikas, regeja un folka, gan elektroniskās mūzikas strāvojumos.

Biļetes uz festivālu pieejamas visās biļešu servisa kasēs un «www.bilesuserviss.lv».

«Laba Daba» ir starptautisks mūzikas festivāls, kas norisināsies Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā «Ratnieki», Līgatnes pagastā, augusta pirmajā nedēļā, no 1. augusta līdz 3. augustam. Uz sešām skatuvēm būs skatāmas vairāk nekā sešdesmit dažādu mūzikas novirzienu grupas un DJ apvienības. Paralēli muzikālajam piedāvājumam festivālā darbosies dažādas radošās un izzinošās darbnīcas visām paaudzēm, turpinot būt par draudzīgāko festivālu ģimenēm.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu