«Rīgas Biržā» notiks Beļģijas Komiksu muzeja vadītāja Žana Okjē lekcija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Mākslas muzejā «Rīgas Birža» 13. martā notiks Beļģijas Komiksu muzeja vadītāja Žana Okjē (Jean Auquier) lekcija «Muzejs starp vakardienu un rītdienu», informēja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Preses centra vadītāja Nataļja Sujunšalijeva. Pasākums notiks Frankofonijas dienu laikā.

Sujunšalijeva norāda, ka pērn Rietumeiropā ievērojamākais komiksu tematikai veltītais muzejs nosvinēja pirmo ceturtdaļgadsimtu. Beļģijas Komiksu muzejs atrodas Briseles jūgendstila ēkā. Vairāk nekā 4000 kvadrātmetru lielā platībā tiek piedāvātas pastāvīgās un mainīgās ekspozīcijas, konferences, lasītavas, radošās darbnīcas, bet arhīvā tiek glabāti zīmējumu oriģināli. Muzejs ir nozīmīgākais komiksu kultūras un mākslas centrs pasaulē, ik gadu to apmeklē pāri par 200 000 interesentu.

Kopš 2008.gada Beļģijas Komiksu muzeja vadītāja amatā ir Žans Okjē (Jean Auquier) – žurnālists pēc izglītības, vairāku tematisko komiksu izstāžu un daudzu monogrāfiju autors, starptautiski atzīts eksperts un pieprasīts konferenču lektors.

Lekcijā «Rīgas Biržā» Žans Okjē dalīsies ar auditoriju savās pārdomās par muzeju nākotnes perspektīvām. Kāda būs muzeju loma 2039.gadā, kad Beļģijas Komiksu muzejam apritēs 50, kas muzejus apmeklēs, kāda ir muzeju sabiedriskā un kultūras nozīme šodien un nākotnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu