Ņemcova lietā aizturēti pieci cilvēki, diviem izvirzītas apsūdzības

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas izmeklētāji opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības lietā svētdien nopratināja piecus aizdomās turētos, diviem ir izvirzītas apsūdzības.

Anzors Gubaševs un Zaurs Dadajevs ir oficiāli apsūdzēti par «Borisa Ņemcova slepkavību, un trīs citi ir aizdomās turētie,» tiesas preses sekretāre Anna Fadejeva sacīja aģentūrai «RIA Novosti».

Aizturēti ir arī Gubaševa jaunākais brālis Šagids Gubaševs kā arī personas ar uzvārdiem Bahajevs un Eskerhanovs.

Krievijas Izmeklēšanas komitejas oficiālais pārstāvis Vladimirs Markins mikroblogu vietnē «Twitter» rakstīja, ka komiteja ir lūgusi Maskavas tiesu apstiprināt «piecu ar Borisa Ņemcova slepkavību saistīto cilvēku apcietināšanu. Izmeklēšana turpinās».

«RIA Novosti» ziņoja, ka Dadajevs bija Čečenijas Iekšlietu ministrijas pārziņā esoša bataljona komandiera vietnieks, bet Gubaševs strādāja privātā drošības firmā Maskavā.

Jau ziņots, ka Krievijas Federālā drošības dienesta direktors Aleksandrs Bortņikovs sestdien atklāja, ka opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības lietā ir aizturēti divi aizdomās turētie -Anzors Gubaševs un Zaurs Dadajevs.

Kriminālizmeklēšanas par Ņemcova slepkavību laika aizturētie ir uzskatāmi par nozieguma izpildītājiem, aģentūrai «Interfax» paziņoja ar situāciju pazīstams anonīms avots.

55 gadus vecais Ņemcovs 27.februārī neilgi pirms pusnakts pēc vietējā laika tika nošauts Maskavas centrā, kad tur pastaigājās ar savu paziņu Annu Duricku. Krievijas Izmeklēšanas komiteja apsver vairākas versijas, kādēļ Ņemcovs ir ticis nogalināts: politiskā provokācija, islāma ekstrēmisms, Ukrainas iekšējie notikumi, kā arī komercdarbība.

Durickas advokāts Vadims Prohorovs sestdien paziņoja, ka saistībā ar aizdomās turēto aizturēšanu viņa klienti varētu izsaukt uz izmeklēšanas darbību veikšanu.

Ukrainiete Duricka, kas pec slepkavības ieradusies Kijevā, ceturtdien vērsusies Ukrainas Iekšlietu ministrijas Kijevas apgabala galvenās pārvaldes Belajacerkovas pilsētas nodaļā ar paziņojumu par draudiem viņas dzīvībai, kurus izteikušas nezināmas personas, kamēr viņa uzturas pašreizējā dzīvesvietā pie vecākiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu