HK «Kurbads» regulārās sezonas pēdējā mačā piekāpjas «Rīga/Prizma»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

Sestdienas pēcpusdienā Ogrē divu pērnā gada Latvijas čempionāta finālistu duelī HS «Rīga/Prizma» spraigā spēlē ar rezultātu 4:3 pēcspēles metienu sērijā pieveica HK «Kurbads» komandu.

HK «Kurbads» rindās ar diviem punktiem izcēlās uzbrucēju trijnieks Renārs Undelis – Aleksejs Širokovs – Edgars Brancis.

Spēles sākumu droši kontrolēja «Kurbads» komanda, kas bieži vērpa uzbrukumu virpuļus «Prizmas» zonā. Spiediens noveda pie panākuma, lai arī skaitliskais vairākums netika realizēts, neilgi pēc piektā spēlētāja atgriešanās Edgars Brancis atrod nepiesegtu Renāru Undeli, kas ripu raida tukšos vārtos. Līdz pirmā perioda beigām komandas apmainās ar noraidījumiem, tomēr rezultāts uz tablo nemainas.

Otrā trešdaļa turpinājās pēc līdzīga scenārija – «Kurbads» cenšas uzbrukt, tomēr viesi prasmīgi veido vidējās zonas aizsardzību, kura sagādā galvassāpes mājinieku uzbrucējiem. Ik pa brīdim tiek atrasti caurumi, tomēr gana droši vārtus sargā Kārlis Zakrevskis. Vienā brīdī gan arī viņš ir bezspēcīgs, kad pēc lieliskas saspēles viens pret vienu tiek izvirzīts Edgars Brancis, kurš raida ripu vārtu devītniekā. Viss gan tik skaisti nebeidzas, jo Kārlis Brants no laukuma apmales ar metienu no tālās distances liek pirmo reizi spēlē kapitulēt Uldim Čalpam. Pēc otrās trešdaļas 2:1 HK «Kurbads» labā.

Spēles beigu periods iesākas ar ātriem vārtiem – pēc Gata Gricinska piespēles viens pret vārtiem izraujas Jānis Straupe, kurš vārtsargu pārspēt nespēj, bet pirmais pie atlēkušās ripas piesteidzas Aleksandrs Macijevskis. «Prizma» gan ātri spēj atgūt vienus vārtus. Apjukumu vārtu priekšā izmanto Sergejs Piskunovs.

Pēc gūtajiem vārtiem rīdzinieki sāk spēlēt aktīvāk un sagādā ne mazums problēmu HK «Kurbads» aizsardzībai. Spēles rezultāts tiek izlīdzināts 9 minūtes pirms spēles beigām, kad acīgākais no burzmas izrādās Vitālijs Hvorostiņins. Vārtu gūšanas iespējas līdz spēles beigām ir abām vienībām, tomēr skan beigu sirēna un uzvarētājs tiek izšķirts pēcspēles metienos.

Alekseja Širokova māņkustības atšifrē vārtsargs, bet Uldis Čalpa nespēj notvert Viktora Lobačova raidīto ripu vārtu «devītniekā».

Regulārā sezona ir noslēgusies. HK «Kurbads» ierindojās trešajā vietā un ceturtdaļfināla duelī tiksies ar «Ogre/Sāga97». Pirmā spēle jau trešdien.

«Mogo» komanda regulāro sezonu noslēdza ar 73 punktiem 30 mačos, «Liepāja» tika pie 66 punktiem, bet tai ar 64 punktiem sekoja «Kurbads».

«Rīga»/«Prizma» ar 47 punktiem ieņēma ceturto vietu, bet tai aiz muguras regulāro sezonu ar 44 punktiem noslēgusi «Zemgale»/LLU. Turnīra tabulas beigu daļā «Ogre»/«Sāga 97» komanda regulāro sezonu noslēgusi ar 12 punktiem un Jūrmalas HASC, kas tika pie deviņiem punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu