Čečenijā uzspridzinājies Ņemcova slepkavībā aizdomās turētais

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: yaplakal.com

Čečenijas galvaspilsētā Groznijā sestdien vakarā policijas aplenkumā uzspridzinājies cilvēks, kas turēts aizdomās par līdzdalību Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavībā, svētdien vēsta ziņu aģentūra «Interfax» ar atsauci uz avotu tiesībsargāšanas iestādēs.

Aplenktais atradies kādas Groznijas daudzstāvu ēkas dzīvoklī un uz aicinājumu padoties metis granātu policistu virzienā, bet ar otru granātu uzspridzinājies pats. Citu cietušo nav.

Kā ziņots, Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) vadītājs Aleksandrs Bortņikovs sestdien pavēstīja, ka aizdomās par Ņemcova slepkavību arestētas divas personas - kāds Anzors Gubaševs un Zaurs Dadajevs, kas abi esot no Kaukāza reģiona.

Atsaucoties uz avotu sniegto informāciju, aģentūra «Interfax» ziņoja, ka

aizturētie esot tiešie slepkavības izpildītāji.

Taču vēlāk izmeklēšanas komitejas tīmekļa vietnē parādījās paziņojums, ka aizturētais Gubaševs un Dadajevs saskaņā ar izmeklēšanas materiāliem esot saistīti gan ar nozieguma organizāciju, gan izpildi.

Tajā pašā laikā aģentūra «Interfax», atsaucoties avotu, kas labi informēts par izmeklēšanas gaitu, paziņoja, ka Ņemcova slepkavības pasūtītāji varētu atrasties ārvalstīs.

Savukārt kāds avots tīmekļa ziņu vietnei «LifeNews» esot pavēstījis, ka Krievijas varasiestādes meklējot vēl četrus aizdomās turētos, kas esot snieguši atbalstu arestētajām personām.

Viņi esot Gubaševu un Dadajevu nodrošinājuši ar ieročiem, kā arī izsekojuši Ņemcovu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu