Latvija pēc dubultspēles nonāk iedzinējos Deivisa kausa duelī pret Bulgāriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/LTS

Latvijas komanda pēc zaudētas dubultspēles sestdien nonāca iedzinējos savā laukumā notiekošajā Deivisa kausa tenisā Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas duelī pret Bulgārijas komandu.

Tenisa centrā «Lielupe» notikušajā dubultspēlē dvīņubrāļi Jānis un Mārtiņš Podži ar 6-3, 6-2, 4-6, 5-7, 1-6 piekāpās Tihomiram Grozdanovam un Iļjam Kuševam.

Lai gan iesākumā dubultspēlei Latvijas komandai tika pieteikti mazpieredzējušākie dalībnieki Artūrs Lazdiņš un Rūdolfs Medni, laukumā tomēr devās dvīņubrāļi Podži.

Pirmā seta sākumā abiem duetiem izdevās uzvarēt katram pie savas serves, taču tad lūzumu panāca brāļi Podži, kuri, divreiz laužot pretinieku serves, izvirzījās vadībā ar 5-1. Lai gan pretinieki vienu breiku atspēlēja, latvieši pirmajā setā uzvarēja ar 6-3.

Arī otrā seta laikā dvīņubrāļiem izdevās izvirzīties vadībā ar 5-1 un gūt vēl pārliecinošāku panākumu ar 6-2. Nākamajā setā tomēr Bulgārijas tenisisti izrādīja jau krietni sīvāku pretestību, vienīgo reizi laužot servi desmitajā geimā un uzvarot setā ar 6-4.

Ceturtajā geimā starp dvīņubrāļiem Podžiem izdevās lauzt sāncenšu servi un panākt 3-1, taču pretinieki prata panākt izlīdzinājumu. Savukārt seta izskaņā latvieši atkal pēdējā geimā nenoturēja servi un piekāpās ar 5-7. Izšķirošajā - piektajā - setā Grozdanovs/Kuševs jau demonstrēja krietni pārāku sniegumu, kamēr dvīņubrāļi izskatījās manāmi salūzuši. Piektajā latvieši zaudēja pirmajās deviņās izspēlēs, tomēr trešajā geimā spēja nobreikot un punktu atgūt. Tikmēr ceturtajā geimā atkal tika zaudēta serve «sausā» un pēc tam jau tablo vēstīja 1-5, bet septītajā geimā bulgāri pie savas serves guva uzvaru.

Zīmīgi, ka Kuševs turnīros nav spēlējis kopš tālā 2008.gada.

Līdz ar to pēc trim mačiem Latvija nonākusi iedzinējos ar 1-2. Izšķirošie mači norisināsies svētdien.

Jau vēstīts, ka piektdienas vienspēlēs vispirms M.Podžus ar 6-3, 7-5, 7-5 pieveica Aleksandaru Lazovu, bet pēc tam J.Podžus trillera cienīgā cīņā, kas ilga vairāk nekā piecas stundas, ar 4-6, 6-3, 3-6, 6-1, 10-12 piekāpās Dimitaram Kuzmanovam.

Svētdien cīņas sāks Mārtiņa Podžus duelis ar Kuzmanovu.

Kā zināms, izlašu sastāvos nav Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja un Bulgārijas pirmās raketes Grigora Dimitrova.

Latvijas izlases sastāvā kapteinis Kārlis Lejnieks iekļāvis dvīņubrāļus Mārtiņu un Jāni Podžus, kuri pašlaik ATP vienspēļu rangā ieņem attiecīgi 498. un 675.vietu, kā arī ranga 2123.vietā esošo Artūru Lazdiņu un komandas debitantu Rūdolfu Medni.

Savukārt ATP ranga 15.vietā esošais Gulbis pašlaik pēc neveiksmīgā sezonas sākuma gatavojas «Masters 1000» turnīriem ASV.

Tikmēr Bulgārijas izlasē nav ATP ranga 11.vietā esošā Dimitrova, bet Latvijā ieradušies ATP ranga 349.vietā esošais Dimitars Kuzmanovs, 366.pozīcijā esošais Aleksandars Lazovs, kā arī Tihomirs Grozdanovs, kurš rangā ieņem 982.pozīciju, un pasaules rangā neesošais Iļja Kuševs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu