Dubra radījis muzikālo partitūru filmai par Latgales partizāniem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto: (c) studija "NPGD" (fotogrāfs Jānis Indriks)

Komponists Rihards Dubra radījis muzikālo partitūru dokumentālajai filmai «Segvārds Vientulis», informē filmas režisors Normunds Pucis. Filma stāsta Latvijas Tēvzemes sargu partizānu apvienības priekšsēdētāja Antona Juhņeviča traģisko likteni pēckara Latgalē.

Juhņevičs bija Vanagu Romas katoļu draudzes prāvests, kurš iesaistījās nacionālo partizānu cīņās pret padomju okupācijas režīmu. Šī ir pirmā filma, kurai mūziku radījis latviešu komponists Dubra.

Filma ir veidota «doku-art» žanrā, kurā dokumentāli notikumi ir interpretēti inscenējuma formā. Vēstījuma struktūru veido arī vēsturiski dokumenti un fotogrāfijas. Pucim šī ir pirmā pilnmetrāžas filma. Viņš ir gan tās režisors, gan scenārija autors.

Filmā piedalās aktieri Varis Piņķis un Vilis Daudziņš. Tajā spēlē arī Jaunā Rīgas teātra aktieris Edgars Samītis, Dailes teātra aktieris Juris Bartkevičs, Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts, Teātra observatorijas aktieris Andris Bulis, Nacionālā teātra aktieris Juris Jope un Valmieras teātra aktieris Rihards Rudāks. Filmā spēlē arī Daugavpils teātra aktieri - Ritvars Gailums, Egils Viļumovs, Māris Korsietis un Valdemārs Karpačs. Kopā ar profesionāļiem filmā piedalās arī cilvēki, kuriem šī ir pirmā kino pieredze.

Foto: Publicitātes foto: (c) studija "NPGD" (fotogrāfs Jānis Indriks)

Filmā ir iekļautas vairākas bruņotu sadursmju epizodes, kuru rekonstrukcijas tika īstenotas ar biedrības «Latviešu karavīrs» atbalstu. Lai labāk varētu izjust notikumu dinamiku, kauju epizodes tika filmētas dokumentālā stilistikā. Filmas operators inscenētājs ir Andrejs Verhoustinskis un operators Oto Ailts.

Filmēšana tika veikta rekonstruēto notikumu īstajās norises vietās Latgalē un Rīgā, kā arī Ogres, Ikšķiles un Tērvetes lauku teritorijās. Šā gada februārī tika filmētas pēdējās dokumentālās filmas epizodes. Filmu paredzēts pabeigt šogad.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu