Zaļš kārums benzīngalvām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Senas britu autobūves tradīcijas, daudz roku darba, modernākās tehnoloģijas un sportiskais mantojums ir tie četri aspekti, kas raksturo Bentley jaunāko konceptauto EXP 10 Speed 6.

Bentley EXP 10 Speed 6 ir konceptauto, kurš ne vien demonstrē gaidāmo britu zīmola izmantotās dizaina valodas attīstības virzienu, bet arī vēsta, ka kompānijā apsver jauna divvietīga ielas sporta auto izlaišanu. Ja tā notiks, tā būs jau piektā Bentley modeļu saime pēc apvidnieka Bentayga iznākšanas. To, ka EXP 10 Speed 6 var kļūt par sērijveida modeli, apliecinājis pats Bentley vadītājs Volfgangs Dirheimers, automobiļa prezentācijā Ženēvā sakot, ka «tā varētu būt Bentley nākotnes izpausme, tā varētu būt atsevišķa modeļu līnija līdzās Continental GT».

Dirheimers arīdzan atzīmēja, ka EXP 10 Speed 6 ir mūsdienu auto dizaina paraugs, kuru gatavojuši labi apmācīti meistari, izmantojot labākos materiālus un progresīvākās piedziņas tehnoloģijas.

Kas aiz šiem vārdiem slēpjas, nav zināms, jo par spēka agregātiem, kas teorētiski ir uzstādīti šim divvietīgajam konceptauto un perspektīvā varētu galvu reibinošu dinamiku nodrošināt arī analogam sērijveida modelim, Bentley pagaidām nerunā. Informatīva rakstura pavedieni gan varētu būt iekodēti konceptauto nosaukumā. EXP ir saīsinājums no eksperimentāls, savukārt par Speed 6 savukārt tikuši dēvēti Bentley ar sešu cilindru motoru.

Bez tā Dirheimers Automotive News Europe atklājis, ka gadījumā, ja EXP 10 Speed 6 nonāktu līdz ražošanai, tas nebūtu nedz diži dārgāks, nedz diži lētāks par Continental GT. Sērijveida auto varētu tikt būvēts uz platformas, kas konstruēta kopā ar citu Volkswagen grupas uzņēmumu Porsche. Galarezultātā iegūtais auto varētu konkurēt ar, piemēram, divvietīgajiem Ferrari un Aston Martin.

Bentley klāstā šobrīd ir flagmanis Mulsanne, lētāks un vienkāršāks sedans Continental Flying Spur, kā arī Continental GT dažādās variācijās. Tuvākajos gados klāstu papildinās apvidnieks Bentayga, taču ar to vien varētu būt par maz, lai palielinātu pārdošanas apjomus līdz 20 000 vienību 2020.gadā. Pērn Bentley uzstādīja kārtējo noieta rekordu; tas pieauga par 9% un sasniedza 11 020 pārdotus auto.

Foto: Reuters/ScanPix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu