Latvijas kinoteātros uzvar «Pompeji» (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lai arī Ziemeļamerikā lielbudžeta 3D filma «Pompeji» («Pompeii») piedzīvoja pamatīgu izgāšanos, Latvijas kinoteātros situācija ir pavisam cita. Filmu noskatījušies 3385 cilvēki un ar to pilnībā pieticis pirmās vietas ieņemšanai, ziņo «kinokino.lv»

Vizuāli iespaidīgās, episkās drāmas «Pompeji» režisors ir Pols V.S. Andersons («Nezūdošais ļaunums», «Trīs musketieri», «Svešais pret Plēsoņu»), scenāriju rakstījuši filmu «Betmens uz mūžu», «Gosforda parks» un «Šerloks Holmss» veidotāji, bet titullomās ir populārā seriāla «Troņu spēles» zvaigzne Kits Haringtons, Emīlija Brauninga («Aizliegtais paņēmiens»), Kīfers Sazerlends («24 stundas»), Kerija Anna Mosa («Matrikss») un citi.

Filmas darbība risinās mūsu ēras 79. gadā. Pompeji ir plaukstoša romiešu pilsēta Vezuva kalna pakājē, taču kādu dienu kļūst par skatuvi vienai no baisākajām dabas katastrofām cilvēces vēsturē, jo sākas tuvumā esošā vulkāna izvirdums. Uz šā apokaliptiskā fona risinās mīlas stāsts un izmisīga cīņa par izdzīvošanu. Vergs Milons, kurš kļuvis par neuzveicamu gladiatoru, apņēmies no trakojošas stihijas izglābt mīļoto meiteni Kasiju – turīga tirgotāja meitu, kura pret pašas gribu saderināta ar negodīgu romiešu senatoru.

Līdz ar to uz otro vietu atkāpies «Volstrītas vilks». Šoreiz pārdotas 3002 biļetes, bet to kopskaits jau pārsniedzis 20 tūkstošus. Tas filmu ierindo pārliecinoši pirmajā vietā starp šogad iznākušajām filmām.

Trešajā vietā debitējis Džordža Klūnija darbs «Relikviju mednieki». Latvijā to ir noskatījušies 2958 cilvēki, kas ir visnotaļ sekmīgs rezultāts.

Uz ceturto vietu noslīdējusi 3D animācijas lente «LEGO filma» («The LEGO Movie»). Šoreiz tā savākusi 2251 skatītāju, bet pārdoto biļešu kopskaits tuvojas 15 tūkstošiem.

Pirmo piecnieku noslēdz jaunā animācijas filma «Kukainīši: Skudru ieleja» («Minuscule: Valley of the Lost Ants»), kuras pamatā ir pašu mazāko skatītāju iecienītais franču animācijas seriāls. Pārsteidzošā kārtā tā ir spējusi uzrunāt 2146 skatītājus, kas ievērojami pārsniedz izteiktās prognozes.

www.kinokino.lv

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu