12. aprīlī atklās taku skrējienu seriālu «Stirnu buks 2015»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ar taku skrējienu «Garkalnes mežu Stirnu buks 2015» 12. aprīlī aizsāksies piecu taku skrējienu seriāls «Stirnu buks 2015». Lai arī katrs no skrējieniem būs atsevišķas sacensības, iespaidīgos MammaDaba Tērvetes koktēlnieku darinātos kausus saņems seriāla kopvērtējuma uzvarētāji, informē organizatori.

Taku skrējiena seriāla «Stirnu buks 2015» skrējieni notiks izcili ainaviskās vietās – Garkalnes mežu, Abavas senlejas, Pokaiņu meža un Zebrus ezera, Talsu pauguraines un Milzkalnes mežu mistēriju pilnie un ainaviski bagātie meža ceļi un taciņas ļaus garāmskrienot izbaudīt arī pa kādam kultūrvēsturiskam objektam, neskaitāmiem pauguriem, pilskalniem, gravām, esošām un pamestām slēpošanas trasēm, mežacūku vannām un citiem MammasDabas izaicinājumiem!

Skrējieni notiks lielākoties ārpus pilsētām pa dažāda seguma ceļiem un takām, asfalts – ne vairāk kā 5-10% no distances kopējā garuma, lauku ceļi ar grants segumu, aizauguši meža ceļi, reiz bijušas takas un bezceļi, meža ceļi, stigas un takas.

Katrā no seriāla sacensībām dalībniekiem tiks piedāvātas četras dažādas distances visiem meistarības līmeņiem un izturības sliekšņiem.

«Susurs»

«Zaķis»

«Stirnu buks»

«Lūsis»

0,6 – 1,0 km

Bērniem līdz 9 g.v.

6-9 km

Skrējējiem-iesācējiem un MammaDaba komandu skrējējiem

17-22 km

Pieredzējušākiem skrējējiem

27-35 km

Pašiem spēcīgākajiem

Katrā trasē tiks noskaidroti ātrākie sprinta distances «Stirnu buka Kalnu karalis un Karaliene» veicēji - titulu iegūs tas, kurš nevis pirmais kalnā uzskries, bet konkrēto etapu (400-1000 m) veiks visātrāk! Savukārt kopvērtējuma uzvarētāji tiks noteikti, summējot punktus, kas izcīnīti abās garākajās skrējienu distancēs – «Stirnu buks» vai «Lūsis» un sprinta etapā izcīnīto!

Kopvērtējuma ieskaiti veido augstāko punktu summa no trīs sacensībām.

Foto: Publicitātes

Balvu skaits katrā posmā būs apjomīgs, t.sk. «Asics» taku skriešanas apavu pāris un aksesuāri, «Isostar» sporta uzturs, dažādas skrējējiem noderīgas lietas no «Running.lv», «Bandana.lv» un citiem skrējienu seriāla atbalstītājiem!

Tos, kuriem nepatīk skriet vienatnē un kuri vēlas pacīnīties par īpašo komandu balvu, aicina pieteikties «MammaDaba komandu skrējienam» - kopā jautrāk! Komandai vienkopus jānoskrien distance «Zaķis», tai jābūt triju cilvēku sastāvā, kur vismaz vienam no dalībniekiem jābūt a) sievietei, b) jaunietim līdz 14 g.v. Komandas dalībnieki skrējiena dalībnieku tradicionālo numuru vietā saņems personalizētus komandu nosaukumus.

Pērn augusta beigās Šlokenbekas muižā notika skrējiens «Āžu kalna Stirnu buks 2014», kurā piedalījās vairāk nekā 500 dalībnieku, šogad skrējiens pāraudzis skrējienu seriālā.

Šogad taku skrējieni notiks:

• 12. aprīlī «Garkalnes mežu Stirnu buks», starts un finišs – Garkalnes bļodā;

• 30. maijā «Abavas senlejas Stirnu buks», starts un finišs – atpūtas kompleksā «Zviedru cepure»;

• 28. jūnijā «Zebrus ezera un Pokaiņu meža Stirnu buks», starts un finišs – Zebrus ezera stāvkrasts;

• 25. jūlijā «Talsu pauguraines Stirnu buks», starts un finišs – Talsi;

• 22. augustā «Āžu kalna Stirnu buks», starts un finišs – Šlokenbekas muižā, Milzkalnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu