10 «karstākās» Soču olimpisko spēļu čempiones (39)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

XXII Ziemas olimpiskās spēles Sočos ir noslēgušās un iegājušas vēsturē. Kopumā Krievijas kūrorta pilsētā tika izcīnīti 98 medaļu komplekti 15 sporta veidos. Par zelta medaļu ieguvējām kļuva talantīgas, skaistas sportistes. Piedāvājam, mūsuprāt, «karstākās» Soču spēļu olimpiskās čempiones. Ir teiciens «par gaumi nestrīdas», bet patiesībā strīdas gan. Tādēļ aicinām komentētājiem būt saudzīgiem.

 
Tīna Maze
Tīna Maze Foto: AFP/LETA

Tīna Maze (Slovēnija)

30 gadus vecā Slovēnijas kalnu slēpotāja Sočos kļuva par divkārtēju olimpisko čempioni, izcīnot zelta medaļu nobrauciena un milzu slalomā. Nobraucienā Maze uzrādīja identisku rezultātu ar Dominiku Gisinu no Šveices, kurai arī tika pasniegta zelta godalga.

 
Dara Hovela
Dara Hovela Foto: AFP/LETA

Dara Hovela (Kanāda)

Tikai 19 gadus vecā Dara Hovela no Kanādas Soču olimpiskajās spēlēs triumfēja slēpošanas frīstaila sloupstaila disciplīnā. Viņa netika uzskatīta par sacensību favorīti, bet, finālbraucienā iegūstot 94,20 punktus, tuvāko sekotāju apsteidza visai ievērojami.

 
Justīna Kovaļčika
Justīna Kovaļčika Foto: AP/ScanPix

Justīna Kovaļčika (Polija)

31 gadu vecā slēpotāja Justīna Kovaļčika no Polijas, startējot ar lauztu pēdu, kļuva par Soču olimpisko spēļu čempioni 10 kilometru distancē.

 
Darja Domračova
Darja Domračova Foto: AFP/LETA

Darja Domračova (Baltkrievija)

27 gadus vecā Baltkrievijas biatloniste Darja Domračova Soču olimpiskajās spēlēs kļuva par trīskārtēju čempioni. Viņa triumfēja 12,5 kilometru masu startā, 10 kilometru iedzīšanas sacensībās un 15 kilometru individuālajā distancē.

 
Džeimija Andersone
Džeimija Andersone Foto: RIA Novosti/Scanpix

Džeimija Andersone (ASV)

23 gadus vecā amerikāniete Džeimija Andersone Sočos kļuva par pirmo olimpisko čempioni snovborda sloupstaila disciplīnā. Šīs bija pirmās olimpiskās spēles, kurās iekļautas šī disciplīna.

 
Natālija Geizenbergere
Natālija Geizenbergere Foto: AFP/LETA

Natālija Geizenbergere (Vācija)

26 gadus vecā Vācijas kamaniņu braucēja Natālija Geizenbergere Sočos izcīnīja divas zelta medaļas. Viņa pārliecinoši triumfēja sieviešu sacensībās un kopā ar stafetes komandu ieguva vēl vienu augstākā kaluma medaļu.

 
Keitlīna Faringtone
Keitlīna Faringtone Foto: REUTERS/SCANPIX

Keitlīna Faringtone (ASV)

24 gadus vecā Keitlīna Faringtone no ASV Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu snovborda rampas disciplīnā.

 
Žistīne Difūra Lapuenta
Žistīne Difūra Lapuenta Foto: RIA Novosti/Scanpix

Žistīne Difūra Lapuenta (Kanāda)

19 gadus vecā Žistīne Difūra Lapuenta no Kanādas Sočos izcīnīja zelta medaļu frīstaila slēpošanas mogula disciplīnā. Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa arī viņas vecākā māsa Hloja Difūra Lapuenta.

 
Karīna Fogta
Karīna Fogta Foto: REUTERS/SCANPIX

Karīna Fogta (Vācija)

22 gadus vecā vāciete Karīna Fogta Sočos triumfēja tramplīnlēkšanas sacensībās no vidējā tramplīna. Fogta ir pirmā šīs disciplīnas olimpiskā čempione, jo tramplīnlēkšana olimpisko spēļu programmā iekļauta pirmo reizi.

 
Maikena Kaspersena Falla
Maikena Kaspersena Falla Foto: REUTERS/SCANPIX

Maikena Kaspersena Falla (Norvēģija)

23 gadus vecā norvēģiete Maikena Kaspersena Falla Sočos triumfēja slēpošanas sprinta disciplīnā. Sportiste tobrīd Norvēģijai izcīnīja 100. olimpisko medaļu. Jāatzīmē, ka Kaspersena Falla uzvarēja visos slēpojumos, sākot ar kvalifikācijas sacensībām.

Komentāri (39)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu