Suņu saimnieku sociālā bezatbildība jeb piekakātās Rīgas ielas (381)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Iespējams, pilsētas iedzīvotāji ir pamanījuši, ka daudzdzīvokļu māju zālieni, pilsētas parki un zālieni pie privātmāju žogiem ir suņu piekakāti.

Arī es katru dienu, ejot pastaigā ar bērnu ratiņiem, to redzēju un samierinājos.

Samierinājos līdz brīdim, kad vairākkārt nācās mazgāt no bērnu apaviem un bērnu ratiem suņu mēslus.

Sapratu, ka suņu saimnieku bezatbildības dēļ visa piemājas teritorija ir atvēlēta suņiem, savukārt manam bērnam ir jāspēlējas starp suņu mēsliem.

Taču Latvijas Republikas normatīvie akti ir manā pusē un paredz pienākumu mājas (istabas) dzīvnieka īpašniekam vai turētājam apdzīvotu vietu teritorijā savākt sava mājas (istabas) dzīvnieka ekskrementus (04.04.2006. Ministru kabineta noteikumu Nr. 266 52.3 apakšpunkts).

Minētās normas izpildes uzraudzība ir uzdota pašvaldības policijai, kuras darbinieki ir tiesīgi noformēt administratīvā pārkāpuma protokolu pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 106. panta pirmās daļas.

Taču patiesība ir skaudra! Tas redzams no pieķēzītajiem pagalmiem un ielām. Kaut šā pārkāpuma fiksēšana nav tik vienkārša kā pārkāpuma par valsts karoga neizlikšanu valsts noteiktajos svētkos, bet vai tādēļ maniem bērniem ir jāuzaug starp suņu mēsliem?

Pašvaldības policijas neizdarība lieliski redzama vienā no manis uzņemtajām fotogrāfijām. Kaut pie Sergeja Žoltoka skolas regulāri dežurē pašvaldības policists, suņu saimniekiem tas problēmas nesagādā. Un, kā izskatās, policistam arī.

Foto: TVNET lasītājs

Rīga esot Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014.gadā. Var jau būt! Tikai ļoti piekakāta kultūras galvaspilsēta.

Cenšoties uzlabot dzīves apstākļus savā piemājas teritorijā, izliku paziņojumu par normatīvajos aktos noteikto suņu saimnieku pienākumu, taču viņu nekaunība, izrādās, ir lielāka, nekā biju gaidījusi. Nekas nemainījās.

Pielikumā paziņojums. Kurš vēlas, varat to izplatīt savas mājas teritorijā!!

Kādā dienā, pastaigājoties ar bērnu piemājas teritorijā, kāds privātmājas kaimiņš, pārnākot mājās no darba, izlaida manas mājas zālienā savus lielos suņus. Viens no tiem tūlīt pat notupās pie korpusa trepēm un turpat arī visu atstāja. Kad es par to aizrādīju, vīrietis krievu valodā sāka uz mani bļaut, apmēram, viņam maisiņš pie suņa pakaļas neesot jātur.

Interesanti, kādēļ viņš suņus nelaiž nokārtot savas vajadzības savas mājas dārzā?

Acīmredzot manas mājas zāliens ir atbilstošāks suņu dirsināšanai.


Tādēļ vēlos aicināt ikvienu Rīgas iedzīvotāju, ikvienu vecāku, ikvienu skrējēju, un ikvienu pastaigas cienītāju, NEPALIECIET MALĀ. Mums nav jāsamierinās ar atsevišķu cilvēku nekaunību. Kopā mēs varam mainīt suņu saimnieku kultūru mūsu galvaspilsētā.

Aicinu ikvienu, redzot, ka jūsu kaimiņš aiz sava suņa nesavāc, nofilmēt to un ar savu iesniegumu kopā nosūtīt pašvaldības policijai, aprakstot pārkāpumu un pārkāpuma konstatēšanas vietu. Iesniegumā lietderīgi būtu norādīt personas (suņa saimnieka) adresi (ja tāda ir zināma), tādējādi persona būs identificējama, un lūgumu rīkoties atbilstoši LAPK noteiktajam, jo saskaņā ar LAPK 238.1 pantu, saņemot ziņas, kuras norāda uz iespējamu administratīvā pārkāpuma izdarīšanu, šā kodeksa 247.pantā minētās personas (mūsu gadījumā pašvaldības policijas darbinieks) triju darba dienu laikā pieņem lēmumu par administratīvā pārkāpuma lietvedības sākšanu.

Lai parādītu, ka šis ir tikai sākums cīņai ar suņu saimnieku nolaidību, aicinu ikvienu izteikt savu viedokli komentāros, lai redzētu, cik lielai sabiedrības daļai šī problēma ir traucēklis. Kā arī informēju, ka tiks sagatavota un publicēta vēstule Rīgas domei un Rīgas pašvaldības policijai ar lūgumu pievērst uzmanību esošajai situācijai un meklēt risinājumus.

Komentāri (381)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu