Rozā pantera, zilonis, Mikipele un citi zvēri koncertā «Astoņi kustoņi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Trešdien, 26. februārī, plkst.13 kinoteātra «Splendid Palace» Lielajā zālē notiks profesionālā pūtēju orķestra «Rīga» sarunas par mūziku «Astoņi kustoņi», kas paredzētas sākumskolas vecuma skolēniem, informē PPO «Rīga» sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Miķelsone.

Koncertā piedalīsies dziedātājs un aktieris Daumants Kalniņš un orķestris «Rīga» diriģenta Raita Ašmaņa vadībā.

Mūzikā sastapsies dažādi dzīvnieki - gan reāli eksistējoši, gan multiplikācijas filmu varoņi. Skanēs Džimija Doda mūzika popūrijs no slavenajām Volta Disneja multiplikācijas filmām par dzīvniekiem - trim sivēntiņiem, Mikipeli. Mūziķi koncertā atskaņos arī Henrija Mančīni «Rozā panteras tēmu» un Eltona Džona mūziku no multiplikācijas filmas «Karalis lauva». Klausoties mūziku no dažādām multiplikācijas filmām, bērniem būs iespēja atsaukt atmiņā dzīvnieku attēlojumu multfilmās.

Īpaši šim koncertam latviešu komponiste Anitra Tumševica ir sacerējusi jaundarbu «Rācenis ripo». Muzikālā pasaka radīta, izmantojot krievu tautas pasakas motīvus par rāceni. Bez vectētiņa, vecmāmiņas un mazmeitiņas muzikālajā pasakā darbosies arī dzīvnieki - suns, kaķis un pele. Katru pasakas tēlu mūzikā attēlos kāds instruments, piemēram, suņa loma uzticēta mežragam, kaķa loma - obojai, bet peli attēlos pikolo flauta kopā ar sitaminstrumentiem.

Koncerta programma aptvers dzīvnieku attēlojumu mūzikā - no vismazākajiem kukaiņiem līdz pat zilonim. Skanēs Nikolaja Rimska-Korsakova «Kamenes lidojums» ar flautas solo, Kamila Sen-Sansa skaņdarbs «Zilonis» no cikla «Dzīvnieku karnevāls» ar kontrabasa solo. Orķestris «Rīga» mūzikā demonstrēs gan dažādu zvēru radītās skaņas, gan to veiktās kustības.

«Astoņi kustoņi» ir ceturtais, noslēdzošais, koncerts orķestra «Rīga» organizētajā sarunu ciklā par mūziku «Nāc, ieklausies orķestrī «Rīga«!». Sarunas par mūziku ar jaunāko klašu skolēniem notiek jau piekto mācību gadu. Šie koncerti dod iespēju gan klausīties labu mūziku, gan iepazīt tuvāk orķestri un mūzikas instrumentus.

Biļetes uz koncertu «Astoņi kustoņi» iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu