Atgriežas skarbais un ar izcilu prātu apveltītais «Doktors Hauss»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Visā pasaulē skatītāji ir iemīļojuši augstprātīgo un skarbo ārstu Dr.Hausu, kurš ar savu izcilo prātu ir spējis izārstēt cilvēkus no šķietami neizārstējamām slimībām. Seriāls kļuvis par vienu no skatītākajiem pasaulē, saņēmis vairākas balvas, tai skaitā četras prestižās Primetime Emmy balvas un divus Zelta Globusus. Satieciet asprātīgo ārstu seriāla Doktors Hauss 8.sezonā jau no 22.marta svētdienu vakaros plkst. 20:00 kanālā TV6!

Doktors Gregorijs Hauss ir netradicionāls un antisociāls medicīnas ģēnijs, kurš ar savu komandu mēģina izārstēt parastus, taču ļoti slimus Amerikas Savienoto Valstu iedzīvotājus. Pats Dr.Hauss arī nav gluži vesels, viņš ir atkarīgs no pretsāpju līdzekļiem, kurus regulāri lieto, lai atbrīvotos no neciešamajām sāpēm. Tās izraisa labā kāja, kurā ir tikai puse no muskuļa. Hausa neciešamo raksturu spēj izturēt tikai viņa uzticamā komanda, dakteris Formans, kuru atveido Omars Eps (Omar Epps), Vilsons, kura lomā iejūtas Robers Šīns Leonards (Robert Sean Leonard), dakteris Čeiss, kura loma uzticēta Džesem Spenseram (Jesse Spencer), Hausa simpātija daktere Kadija, kuru atveido šarmantā Liza Edelšteina (Lisa Edelstein) un pārējie.

Šī brīža lielākais projekts

Dr.Hausa atveidotājs aktieris Hjū Lorijs (Hugh Laurie) pēc izcelsmes ir brits. Viņš ir filmējies daudzās britu filmās un seriālos, un «Doktors Hauss» bija viņa pirmais amerikāņu projekts. Viņš ir ieskaņojis savu balsi vairākās slavenās multfilmās un multiplikācijas seriālos. Viens no pēdējā laika H.Lorija lielākajiem projektiem ir Disneja (Disney’s) veidotā noslēpumaino mistēriju piedzīvojumu filma «Rīta zeme» (Tomorrowland), kurā galvenās lomas atveidotājs ir simpātiskais Džordžs Klūnijs (George Clooney), savukārt H.Lorijs atveido izcilo zinātnieku Deividu. Uz lielajiem ekrāniem filma iznāks šā gada vasarā. Vēl H.Lorijs šobrīd filmējas seriālā «Nakts vadītājs» (The Night Manager), kas uz kino ekrāniem būs skatāma 2016. gadā.

Pelna vairāk nekā tēvs

H.Lorijs ir ne tikai aktieris, bet arī rakstnieks un mūziķis. Viņš spēlē vairākus instrumentus, ieskaitot klavieres, saksofonu, akustisko ģitāru un mutes harmonikas. Aktiera kaislība ir motocikli, ar kuriem viņš brauc jau no 10 gadu vecuma. Interesanti, ka H.Lorija tēvs pēc profesijas ir ārsts, un, seriālā atveidojot izcilo ārstu, viņš bilst, ka jūtas vainīgs par to, ka pelna vairāk kā neīsta sava tēva kopija. Arī scenāriju režisoriem palīdz uzrakstīt ārsti, lai tas būtu medicīniski korekts. Slimnīca, protams, nav īsta, taču tā veidota, balstoties uz reālu Kalifornijas slimnīcu. Dr. Hausa varoņa tēlu iedvesmo Šerloks Holmss, jo arī viņam ir atkarība no medikamentiem un viņš vienmēr cenšas atrisināt neatrisināmo. Interesanti, ka Hausa dzīvokļa numurs 221B ir Š.Holmsa ielas adrese.

Interesanti fakti par aktieriem

Vai zināji, ka daktera Čeisa atveidotājs Dž.Spensers agrāk ir bijis kopā ar seriāla kolēģi Dženiferu Morisoni, kura atveido dakteres Kameronas lomu? Jā, viņi pat bija saderinājušies, taču diemžēl trīs gadus ilgās attiecības izjuka. Šobrīd Džesem ir cita draudzene, bet Dž.Morisone, kura ir ieraugāma arī seriālā «Reiz sensenos laikos» (Once Upon a Time), filmējas vairākos jaunos projektos. Savukārt Dr.Hausa labākā drauga Vilsona lomas atveidotājs R.Š Leonards gan ir laimīgi precējies, un viņam ir divi bērni.

Vēl varam atklāt, ka aktrise Olīvija Vailda (Olivia Wilde) seriālam pievienojās 4.sezonā kā praktikante pēc tam, kad Dr.Hauss atlaida savu komandu. Viņa tiek saukta par Trīspadsmito, jo tāds bija viņas numurs, kandidējot uz šo vietu slimnīcā. Vēlāk atklājās, ka Remija Hedlija jeb Trīspadsmitā ir biseksuāla, šādu lomu aktrise atveidoja arī seriālā «OC: Kaislības kalifornijā» (O.C.), par ko viņa ieguvusi vairākus apbalvojumus. Šobrīd aktrise piedalās vairākos jaunos projektos, kā arī paralēli audzina bērniņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu