Eirovīzijas nacionālajā finālā uzstāsies dažādi latviešu un kaimiņvalstu mūziķi (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Eirovīzijas nacionālajā finālā rīt plkst. 21 bez konkursantiem uzstāsies arī dažādi latviešu un kaimiņvalstu mūziķi, informēja Eirovīzijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Ārniece.

Ar jaunām dziesmām uzstāsies Lauris Reiniks, Normunds Rutulis un atkalapvienojies duets - Ivo Fomins & Tomass Kleins. Jau tradicionāli uzstāsies arī iepriekšējā gada nacionālās atlases uzvarētāji - grupa «PeR», šoreiz kopā ar dziedātāju Jurgu no Lietuvas.

Finālā uzstāsies arī grupa «Tenfold Rabbit» - jaunpienācēji igauņu mūzikas pasaulē. Šīs indī grupas slava uzņēma straujus apgriezienus 2012.gadā, kad ar debijas hitu «Oblivion» grupa ieguva 3.vietu Igaunijas nacionālajā Eirovīzijas dziesmu konkursa atlasē «Eesti Laul». Tajā pašā gadā izdotais debijas albums «Travel the World» ieguva Igaunijas Mūzikas balvu nominācijā «Gada labākais indī/alternatīvās mūzikas albums». 2013.gadā «Tenfold Rabbit» devās pirmajā starptautiskajā koncerttūrē. Šogad gaidāms grupas nākamais albums, kura četri singli - «Balance of Water and Stone», «Fools», «Warm Wave» un «Eyes Wide Shut» - jau sasnieguši klausītājus.

Ventspilī pirmie uz skatuves kāps konkursanti Ralfs Eilands un Valters Pūce ar dziesmu «Revelation», bet pēdējā uzstāsies Katrine Lukins ar dziesmu «You Are The Reason».

Otrais priekšnesumu sniegs Markus Riva ar dziesmu «Lights on», trešā būs Katrīna Bindere ar dziesmu «Moment and tomorrow». Ceturtais uz skatuves kāps Dons ar dziesmu «Pēdējā vēstule». Piektā uzstāsies Samanta Tīna ar dziesmu «Stay». Sestais uz skatuves kāps Niko ar dziesmu «Here I am again». Septītie būs grupa «MyRadiantU» ar dziesmu «Going all the way», savukārt astotā būs Olga un «Līgo» ar dziesmu «Saule riet» («Take Away»).

Ar devīto kārtas numuru Latvijas finālā uzstāsies Aminata Savadogo ar dziesmu «I can breathe». Viņai sekos grupa «Aarzemnieki» ar dziesmu «Cake to bake». Ar kārtas numuru 11 uzstāsies grupa «Eirošmits», kuri izpildīs dziesmu «If I could (Get away)». Savukārt pēdējā priekšnesumu sniegs jau pieminētā Lukins.

Jau ziņots, ka Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā pirmatskaņojumu piedzīvos latviešu grupas «PeR» un lietuviešu dziedātājas Jurgas singls.

Dziedātāja Jurga (Jurga Šeduiķīte) savu solokarjeru sāka 2005.gadā, nokļūstot Lietuvas mūzikas topu vadībā ar debijas singlu «Nebijok». 2007.gadā ar singlu «5th season» viņa ieguva pirmo vietu starptautiskajā Baltijas dziesmu konkursā Karlshamnā, Zviedrijā, un MTV «European Music Awards» balvu nominācijā «Labākais Baltijas izpildītājs». 2008.gadā Jurga Lietuvā kāpa uz skatuves kopā ar islandiešu dziedātāju Bjorku. Līdz šim dziedātāja izdevusi piecus albumus, pēdējo no tiem - mūzikas kritiķu un fanu atzīto «Breaking the line» - 2013.gadā.

Eirovīzijas nacionālais fināls notiks Ventspilī, teātra namā «Jūras vārti».

Biļetes uz ģenerālmēģinājumu un koncertu pieejamas «Biļešu servisa» kasēs. Ģenerālmēģinājuma sākums plkst.15, fināla sākums plkst.21.

Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautiskais fināls šogad notiks Kopenhāgenā, Dānijā. Starptautiskā konkursa pusfināli paredzēti 6.maijā un 8.maijā, bet fināls - 10.maijā.

Gan Eirovīzijas nacionālās atlases fināls, gan starptautiskais konkurss būs vērojams tiešraidē LTV1 un «ltv.lv» mājaslapā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu