Pie Ukrainas vēstniecības Latvijā piemin brīvības cīņās bojā gājušos (147)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Ukraiņu kongress aicināja visus šodien pulksten 17:00 apmeklēt Ukrainas vēstniecību, lai kopā iedegtu svecītes Ukrainas brīvības cīņās bojā gājušo piemiņai. Cilvēki pie vēstniecības iededza svecītes un nolika ziedus.Kopumā piemiņas pasākumā piedalījās apmēram 150 cilvēki.

17:53 Kā novēroja portāls TVNET, pasākuma dalībnieki pamazām sāk izklīst. Kopumā piemiņas pasākumā piedalījās apmēram 150 cilvēki.

17:48 Akcijas dalībnieki uzsver, ka nākuši, lai paustu atbalstu ukraiņu tautai un kritizēja šīs valsts prezidenta rīcību.


17:40 Pasākumu kuplina pareizticīgo mācītāja skaitītās lūgsnas. Sanākušie piemiņas pasākuma dalībnieki spriež par situāciju Ukrainā. Daži pasākuma dalībnieki uzstājas ar īsām uzrunām.

17:35 Sanākušie cilvēki aicina Ukrainas vēstnieku iznākt pie viņiem. Pagaidām vēstnieks šim aicinājumam nav atsaucies.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

17: 23 Cilvēki, kuri ieradušies pie vēstniecības, ir dažāda gadagājuma, viņu vidū arī bērni. Pa laikam tiek izkliegti saukļi ukraiņu valodā, notika arī neliels aizlūgums, pieminot bojāgājušos.

17:20 Pie vēstniecības ierobežot satiksme.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

17:14 Kāds aktīvists ukraiņu valodā uzrunā sanākušos. Kāds TVNET uzrunāts kungs atzina, ka cer, ka situācija Ukrainā drīz beigsies. Tomēr, vai no amata būtu jāatkāpjas Ukrainas prezidentam, viņš neesot pārliecināts, jo īsti neuzticoties medijiem.

17:12 Cilvēki turpina pulcēties. Daļa atnākušo līdzi paņēmuši arī ziedus, kurus atstāj žoga režģos. Notikumu ar savu ierašanos pagodinājuši vairāki politiķi - Saeimas deputāti Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), Inese Lībiņa-Egnere (RP), arī Eiropas Parlamenta deputāts Kārlis Šadurskis (V) un Rīgas domniece Sarmīte Ēlerte (V).

17:08 Tiek dziedāta Ukrainas himna. Uz piemiņas pasākumu Ukrainas nemieros bojāgājušo piemiņai pulcējušies jau vairāk nekā 100 cilvēku.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Ap plkst. 17:00 pie vēstniecības bija pulcējušies ap 50 cilvēku, novēroja portāls TVNET. Tiek gatavoti karogi ar sēru noformējumu. Cilvēki aizdedz svecītes un noliek pie vēstniecības žoga. Satiksme pagaidām nav traucēta. Pasākumu uzrauga policisti.

Latvijas Ukraiņu kongress ziņo, ka šodien pulksten 17:00 pie Ukrainas vēstniecības notiks piemiņas pasākums, kur kopīgi iededzinās svecītes bojā gājušajiem, kuri piedalījās Ukrainas brīvības cīņās. Kongress aicina ikvienu ierasties un pieminēt upurus, kuri cīnījās par demokrātisku un brīvu Ukrainu.

Pasākuma apmeklētāji iespēju robežās tiek aicināti paši sarūpēt svecītes, ko iedegt.

Atgādinām, ka dzīvību Ukrainā ir zaudējuši jau vairāk nekā 50 cilvēki.

Komentāri (147)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu