«BRIT balvu» kā labākā grupa saņem «Arctic Monkeys» (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Trešdienas vakarā Londonā «O2» Arēnā norisinājās ikgadējā Britu mūzikas gada balvas «BRIT Awards» pasniegšanas ceremonija. Pie galvenajām godalgām tika britu/īru popgrupa «One Direction», Šefīldas roka kvartets «Arctic Monkeys», nesenā Rīgas viešņa Elija Goldinga (Ellie Goulding) un veterāns Deivids Bovijs. Pasākuma tiešraide bija vērojama vietnē «YouTube».

«Arctic Monkeys» ieguva divas svarīgas balvas - labākās rokgrupas titulu un atzinību par pēdējo studijas albumu «AM» (skat. recenziju).

«Rokenrols reizēm zaudē savu nozīmi, taču tas nekad nemirs. Un tur jūs neko mainīt nevarat. Atsūtiet man rēķinu par jaunu mikrofonu, ja nepieciešams,» saņemot balvu, teica grupas līderis Alekss Tērners (Alex Turner) un demonstratīvi nometa mikrofonu (skat. video).

Britu rokmūziķis Deivids Bovijs (David Bowie) kļuva par vecāko BRIT mūzikas balvas ieguvēju pasākuma vēsturē. Pateicoties pērn negaidīti izdotajam albumam «The Next Day» (skat. recenziju), Bovijs bija nominēts balvai kā labākais vīriešu dzimuma soloizpildītājs un šo balvu arī ieguva. Tiesa, pats uz ceremoniju viņš neieradās un viņa vietā balvu saņēma modele Keita Mosa, kas teica Bovija sagatavotu runu. Dziedātājs pēdējoreiz šai balvai tika izvirzīts 1984. gadā.

Popgrupa «One Direction» arīdzan saņēma divas balvas - par labāko video un par starptautiskajiem panākumiem.

Ceremonijā uzstājās Bejonsē, Lorde, Bruno Marss, Elija Goldinga, «Bastille», «Rudimental» u.c.

Ceremonijā uzstājās amerikāņu dziedātājs Prinss. Viņš pateicās par silto sagaidīšanu Londonā, kas viņam liekot justies «īpaši mīlētam».

Uzvarētāju saraksts

Starptautiskie panākumi: One Direction

Labākais albums: Arctic Monkeys, «AM»

Labākā grupa: Arctic Monkeys

Debija: Bastille

Labākā dziedātāja: Ellie Goulding

Labākais dziedātājs: David Bowie

Labākā ārzemju dziedātāja: Lorde

Labākais ārzemju dziedātājs: Bruno Mars

Labākā ārzemju grupa: Daft Punk

Labākais britu singls: Rudimental, «Waiting All Night»

Labākais video: One Direction, «Best Song Ever»

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu