Mākslinieks sadauza miljonu dolāru vērtu vāzi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV kāds vietējais mākslinieks sadauzījis miljonu dolāru vērtu ķīniešu disidenta un mākslinieka Ai Veivei vāzi, šādi protestējot pret Maiami muzeja politiku. 51 gadu vecais Maksimo Kaminero (Maximo Caminero) svētdien Peresa Mākslas muzejā Maiami pacēla krāsaino vāzi no grīdas un, kad viņam to lūdz nolikt, sašķaidīja pret zemi.

Kaminero sacīja, ka rīkojies spontāni, Ai Veivei mākslas iedvesmots.

Tas bija protests, lai paustu atbalstu vietējiem māksliniekiem, kuru darbi nekad nav izstādīti muzejā, intervijā «Miami New Times» atklāja Kaminero, piebilstot, ka muzejs jau iztērējis tik daudzus miljonus starptautisko mākslinieku izstādēm.

Ai Veivei darbu izstāde muzejā būs apskatāma līdz marta vidum.

Saplēstā vāze bija daļa no instalācijas, kurā ietvertas vairāk nekā desmit vāzes. Vāzes novietotas uz zemes, bet to fonā uz sienas redzamas trīs melnbaltas fotogrāfijas, kurās redzams, ka Ai tur vāzi un tad palaiž to vaļā, ļaujot tai saplīst.

«Es tajā saskatīju Veivei provokāciju viņam pievienoties protesta aktā,» norādīja Kaminero.

2011. gadā Ai Veivei Ķīnā pavadīja ieslodzījumā 81 dienu. Kā soda iemesls tika minēta izvairīšanās no nodokļu nomaksas, taču Ai un viņa atbalstītāji uzskata, ka tādā veidā ar viņu izrēķinājās par Ķīnas valdības kritizēšanu.

Florida artist smashes $1m vase by Chinese dissident artist Ai Weiwei

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu