Latvijas kamaniņu komanda izcīna bronzu EČ stafetē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas kamaniņu komanda svētdien izcīnīja bronzas godalgu olimpiskajā Soču trasē Krievijā notikušajā Pasaules kausa izcīņas noslēdzošā, devītā, posma, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts, stafetes sacensībās.

Par Eiropas čempioniem tika kronēta Vācija, kuras sastāvā startēja Dajana Eitbergere un Fēlikss Lohs, kā arī divnieks Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts. Viņi par 0,060 sekundēm apsteidza sudraba medaļas ieguvējus mājiniekus krievus, kamēr Latvija ar Elīzu Tīrumu un Ināru Kivlenieku, kā arī divnieku Andri un Juri Šicu no uzvarētājiem atpalika par 0,307 sekundēm.

Vācijas komanda līdz ar to uzvarējusi visās sešās šosezon notikušajās stafetes sacensībās.

Kopumā sacensībās piedalījās septiņas komandas, bet finišēt spēja sešas.

Par Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju stafetē ar maksimāli iespējamajiem 600 punktiem kļuva Vācija, kam ar 420 punktiem sekoja Krievija. Tikmēr Latvija, piedaloties piecos no sešiem posmiem, ar 295 punktiem bija piektā.

Andris un Juris Šics sestdien izcīnīja trešo vietu divnieku sacensībās, bet otra Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ierindojās 13.vietā. Savukārt sacensībās dāmām Elīza Tīruma izcīnīja devīto vietu, bet Ulla Zirna ieņēma 15.pozīcīju.

Savukārt svētdien notikušajās vīriešu sacensībās Inārs Kivlenieks bija piektais, bet 17. un 18.vietā ierindojās Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis. Eiropas čempionāta ieskaitē Dārznieks un Rozītis bija divas pozīcijas augstāk.

Šici Eiropas čempionāta godalgas ieguva piekto reizi karjerā, kā arī sezonu noslēdza Pasaules kausa kopvērtējuma trešajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu