Kalnu slēpotāja Āboltiņa: Ar Vanesu Meju esam draudzenes (16)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latvijas jaunā kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa labi pazīst slaveno vijolnieci Vanesu Meju, kura arī piedalās Soču olimpiskajās spēlēs.

Otrdien norisinājās kalnu slēpošanas sacensības milzu slalomā sievietēm, kur Āboltiņa pirmajā braucienā ierindojās 61.vietā, bet otrajā finišu nesasniedza, paliekot bez pozīcijas.

Latviete pēc pirmā brauciena atzina, ka nav bijuši pārāk labi laikapstākļi - otrdien daudz snidzis, turklāt tam visam pa vidu bija arī lietus.

«Tomēr trases apstākļi bija ļoti labi, ņemot vērā, ka tik vēlu startēju. Biju domājusi, ka trasē bedres man būs lielākas,» Āboltiņa izteicās sarunā ar sabiedrisko mediju ziņu portālu «lsm.lv».

Milzu slalomā startēja arī slavenā vijolniece Meja, kura pārstāv Taizemi un kura spēja sasniegt finišu abos braucienos, summā ierindojoties pēdējā, 67.vietā, starp finišējušajām sportistēm.

«Ar Meju esam draudzenes, jo viņa trenējas kopā ar mūsu komandu. Viņa daudz interesējās par Latvijas sportistiem. Arī pusdienās ik pa laikam parunājamies. Viņa ir ļoti jauka,» atzina Āboltiņa. «Cik esmu dzirdējusi, Meja pēdējo mēnešu laikā ir ļoti progresējusi, tāpēc domāju, ka viņai ir neliels talants. Taču viņa noteikti ir mērķtiecīga.»

Cita Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna milzu slalomā finišu nesasniedza jau pirmajā braucienā.

Tikai 18 gadus vecā Āboltiņa supergigantā ierindojās 31.vietā, bet Gasūnai šis bija pirmais starts šajā Olimpiādē.

Šīs Āboltiņai ir pirmās olimpiskās spēles karjerā. Pirms pāris gadiem par Latvijas labāko kalnu slēpotāju tika uzskatīta Gasūna, bet kopš tā laika viņa vairākkārt guvusi smagas traumas, tāpēc tagad jau lielākās cerības tiek liktas uz Āboltiņu, bet lielus panākumus viņa vēl nav guvusi.

Gaidāms, ka Āboltiņa tiks pieteikta dalībai arī slaloma sacensībās. Lielākās cerības sportiste liek tieši uz sacensībām slalomā.

Latviju pirmoreiz kalnu slēpošanā pārstāv uzreiz pieci sportisti, turklāt viņi visi to paveikuši pašu spēkiem, izpildot nepieciešamos kvalifikācijas normatīvus. Līdz šim Latvijai kalnu slēpošanā bagātīgākās bija 1936. un 2010.gada olimpiskās spēles, kad uz starta stājās pa trim sportistiem.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu