«TTT Rīga» pirms izslēgšanas turnīra piesaista Latvijas izlases basketbolisti Zentu Meļņiku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts čempionvienība basketbolā sievietēm «TTT Rīga» piektdien pāreju perioda pēdējā dienā piesaistījusi Latvijas valstsvienības centra pozīcijas spēlētāju Zentu Meļņiku.

Līgums noslēgts līdz sezonas beigām ar iespēju turpināt sadarbību arī nākamajā sezonā.

Meļņika šīs sezonas sākumā pārstāvēja Grieķijas augstākās līgas klubu Atēnu «Athinaikos», tomēr atsvaidzināja pirms kāda laika gūtu pleca traumu, ieplēšot tā saites. Oktobrī tika vēstīts, ka viņai nepieciešama operācija, bet atveseļošanās ilgs aptuveni sešus mēnešus, tāpēc tika uzskatīts, ka šosezon viņa laukumā neatgriezīsies.

«Vienojāmies ar Zentu, lai pēc savainojuma sadziedēšanas viņa varētu labāk sagatavoties spēlēšanai valstsvienībā. Ņemot vērā gan kluba, gan izlases intereses, ceram tādā veidā palīdzēt Latvijas basketbola attīstībai,» paudis «TTT Rīga» ģenerālmenedžeris Egils Lūsis.

«Par Zentu pirmo reizi interesējāmies sezonas sākumā, kad apsvērām iespēju startēt Eiropas kausa izcīņā. Ceram, ka viņa varēs mums nopietni palīdzēt nākamajā sezonā,» izteicies vienības galvenais treneris Aigars Nerips. «Šobrīd prioritāte ir Zentas pilnīga atveseļošanās, nevis tūlītējs pienesums komandai. Viņa veidojas par augsta līmeņa centra spēlētāju, kuru ir grūti apturēt gan pēc «pick-and-roll» sadarbībām, gan groza apakšā.»

Pērn centra uzbrucēja Meļņika debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, palīdzot tai sesto reizi pēc kārtas kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram. Pati basketboliste sešu maču laikā caurmērā guva 5,7 punktus un izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas.

Zentas tēvs Igors Meļņiks ir viens no labākajiem centra spēlētājiem Latvijas vēsturē. Valstsvienībā viņš aizvadīja 49 spēles un guva 706 punktus, trīsreiz palīdzot tai iekļūt Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Piektdiena, 27.februāris, ir diena, kad Latvijas vīriešu un sieviešu basketbola komandām noslēdzas pāreju periods. Tiesa, līdz 13.martam katra vienība var pieteikt vēl pa vienam papildu spēlētājam.

«TTT Rīga» pašlaik atrodas drošā Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu čempionāta līderpozīcijā, bet pēc šī turnīra noslēguma tiks sadalītas arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) godalgas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu