Gerijam Gliteram cietumā būs jāpavada 16 gadi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kādreizējo britu glemroka zvaigzni Geriju Gliteru (Gary Glitter) piektdien Londonas tiesa nolēmusi ieslodzīt aiz restēm uz 16 gadiem. Jau mēneša sākumā tiesa viņu atzina par vainīgu seksuālos noziegumos pret nepilngadīgām meitenēm.

(papildināts viss teksts)

70 gadus vecais Gliters, īstajā vārdā Pols Gads (Paul Gadd), tika atzīts par vainīgu vienā izvarošanas mēģinājumā, četros nepiedienīgas uzvedības gadījumos un seksuālās attiecībās ar meiteni, kas bija jaunāka par 13 gadiem.

Noziegumi pastrādāti pret trim meitenēm, no kurām viena bija 16 gadus veca, bet pārējās divas bija 13 gadu vecumā.

70 gadus vecais Gliters bija viens no pazīstamākajiem glemroka mūziķiem. Septiņdesmito gadu sākumā pieguļošos kombinezonos un platformas apavos tērptais dziedātājs kļuva slavens ar hitu «Rock and Roll».

Foto: Reuters/Scanpix

2012. gada oktobrī sākās raidorganizācijas BBC bijušās šovu zvaigznes Džimija Sevila tiesāšana par dzimumnoziegumiem pret bērniem. Liecībās izskanēja informācija par vairākiem citiem britu izklaides industrijas darboņiem, kam piedēvēti līdzīgi noziegumi.

Gliters bija pirmais cilvēks, kas tika arestēts pēc plašākas izmeklēšanas sākšanas.

Kopumā policijas operācija «Yewtree» («Īves koks») vainagojusies ar 17 cilvēku aizturēšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu