Zinātniece: mākslīgais piens ir jānošķir puikām un meitenēm (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/y Joe Shlabotnik

Visai interesantu apgalvojumu publiskojusi zinātniece Keitija Hainda (Katie Hinde), kura uzskata, ka mākslīgā piena maisījums būtu jāizstrādā katram dzimumam atšķirīgs. Savos pētījumos Keitija atklājusi, ka bēbīšiem - puikām un meitenēm - esot dažādas mikroelementu vajadzības, kuras var pielāgot piena maisījumos.

Hainda (Hārvarda universitātē ASV) uzskata, ka, tāpat kā dezodoranti katram dzimumam ir ar atšķirīgu sastāvu, arī bēbīšiem būtu jāizstrādā dažādas sausā piena maisījuma formulas, raksta dailyimail.co.uk.

Zēniem - zīdaiņiem nepieciešams vairāk olbaltumvielu nekā meitenītēm. Turklāt zīdainītēm iesakāms piens ar mazāku tauku saturu nekā zēniem, bet ar lielāku kalcija daudzumu.

Keitija arī uzsver, ka

ne visām sievietēm ir augstvērtīgs krūts piens, lai kā to gribētos,

tāpēc dažreiz iesaka pāriet uz sauso maisījumu. Krūts piens var krasi atšķirties minerālu, vitamīnu, cukura, tauku u.c. uzturvielu daudzumā un kvalitātē.

«Kāpēc gan šajos gadījumos nevar izveidot zīdainim visatbilstošāko piena maisījuma formulu?» jautā zinātniece.

Kā domā tu?

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu