Lotus F-1 komandā papildinājums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

26 gadus jaunās spāņu autosportistes Karmenas Hordas mērķis ir skaidrs - vēl līdz gaidāmās sezonas beigām tikt pie Lotus E23 Hybrid formulas stūres. Līdz tam gan viņai ir nepieciešams trenēties, un Lotus F-1 komanda viņai šādu iespēju dos, uzņemot Karmenu attīstības braucēju programmā.

Apmācību programmas ietvaros paredzēts, ka Karmena visas šīs sezonas gaitā būs ciešā kontaktā ar Lotus F-1 komandu, veiks apjomīgus simulācijas braucienus Enstonā, Oksfordšīrā (šeit atrodas vienības bāze), kā arī piedalīsies fiziskās sagatavotības kursos, lai būtu pilnībā gatava brīdim, kad būs jāsēžas pie jaunākās Lotus formulas stūres. Tas gan nenozīmē, ka Karmena jau šogad startēs kādā no Lielās balvas izcīņām; viņas loma būs piedalīties E23 Hybrid formulas pilnveidošanā.

Karmena, kuras tēvs arī reiz bijis sacīkšu braucējs, ar autosportu profesionāli nodarbojas kopš 2001.gada, un viņas mērķis vienmēr ir bijis karaliskā autosporta disciplīna F-1. «Ir sajūta, it kā piepildītos sapnis. Es piedalos sacensībās jau kopš desmit gadu vecuma, tādējādi mans mērķis vienmēr ir bijis braukt ar Formula 1,» saka spāņu sportiste, piebilstot, ka apzinās gaidāmās grūtības.

Lotus F-1 komandas izpilddirektors Metjū Kārters tikmēr norāda, ka «Karmena komandā ienesīs jaunas perspektīvas». Pēc viņa domām, komandai lieti noderēs atziņas, ko sportiste guvusi, līdz šim startējot tādos sacensību seriālos kā Formula 3, Indy Lights un GP3.

Karmenas līdzšinējie panākumi sacīkšu trasēs nav diez cik spīdoši - viņas labākais rezultāts ir 13.vieta F-1 pavadošās GP3 sērijas sacīkstēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu