Latvieši no Sočiem var atvest vēl kādu cēlmetālu (50)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz šim Latvijas sportisti Soču olimpiskajās spēlēs parādījuši izcilu sniegumu. Tā sarunā ar portālu TVNET vērtēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis, pieļaujot, ka trijām līdz šim iegūtajām medaļām pievienosies vēl kāda godalga.

Izcili rezultāti

Lūgts vērtēt Latvijas sportistu līdzšinējo sniegumu Sočos, Vrubļevskis sacīja: «Izcili!»

Viņš atgādināja, ka sportistu rezultāti šogad jau līdz šim bijuši labākie Latvijas vēsturē: esam ieguvuši divas bronzas medaļas, kā arī vienu sudraba medaļu.

Šī augšupejošā līkne varot iepriecināt ne tikai līdzjutējus Latvijā, bet arī sporta nozares funkcionārus.

Turklāt pastāv cerība un teorētiska iespēja, ka

Latvijas sportistu izcīnīto medaļu skaits olimpiādes beigās varētu būt vēl lielāks.

Tostarp panākumi iespējami biatlonā un bobslejā. Tāpēc tikai pēc pārējo perspektīvo Latvijas pārstāvju snieguma varēs sacīt galīgo hop.

Protams, vienlaikus jāatceras, ka olimpiskajās spēlēs katra uzvara ir jāizcīna un nevienu medaļu nevienam nedāvina.

Lielākais prieks saistīts ar kamaniņbraucējiem

Lielāko prieku Vrubļevskim sagādājot kamaniņbraucēju labie rezultāti, kas apliecinot, ka iepriekšējos gados iegūtās godalgas nebija nejaušība. Varot secināt, ka kamaniņu sporta attīstības līmenis Latvijā ir augsts.

Neiztikt arī bez sarūgtinājumiem

Runājot par sarūgtinājumiem, LOK prezidents atzina, ka distanču un kalnu slēpošanā neviens negaidīja ļoti augstus rezultātus, taču sportisti gan varēja demonstrēt nedaudz cienīgāku cīņu pašiem ar sevi.

Aicināts vērtēt Latvijas sportistu sniegumu, salīdzinot ar valsts atbalstu un piešķirtajām finansēm, Vrubļevskis izteicās, ka pēdējos divos gados

paši labākie Latvijas sportisti, kuri parādījuši labākos rezultātus, saņēmuši pietiekamu atbalstu no valsts.

Šajā jomā nevarot žēloties ne par sportistiem, ne viņu treneriem, ne treniņiem piešķirtās naudas apjomu.

Protams, jaunatnes programmu attīstībai piešķirtā finansējuma apjoms varētu būt lielāks. Taču, ja valsts nevar atbalstīt visus sportistus, jāizšķiras par atbalstu tikai labākajiem.

Laika apstākļi maina olimpiādes gaitu

Vrubļevskis arī pastāstīja, ka Sočos valda visai savdabīgi laika apstākļi. Piemēram, sestdien kalnu pakājē bija 20 grādu silts, bet kalnos augšā bijusi 15 grādu temperatūra. Tik silti laika apstākļi traucē tiem ziemas sporta veidiem, kuri notiek laukā.

Savukārt pirmdienas priekšpusdienā Sočus piemeklēja pamatīga migla, kuras dēļ mainīts sacensību grafiks.

Taču LOK vadītājs atminējās, ka šī nav pirmā reize, kad laika apstākļu dēļ ieviestas izmaiņas olimpiāžu norisē. Piemēram, iepriekš Japānā sportistiem traucēja sniegs.

Esam ieguvuši trīs medaļas

Portāls TVNET jau vēstīja, ka Latvijas olimpieši Sočos jau ir ieguvuši vienu sudrabu un divas bronzas godalgas, kas nonāca Andra un Jura Šicu kamaniņu divnieka un kamaniņu stafetes komandas īpašumā. Olimpiskās spēles turpināsies līdz 23. februārim

Soču ziemas olimpisko spēļu sudraba medaļnieks Martins Dukurs un ceturtās vietas ieguvējs Tomass Dukurs kopā ar pārējo skeletona komandu pirmdien atgriezās Latvijā.

Komentāri (50)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu