Tilde izstrādājusi virtuālā asistenta Siri analogu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

IT Demo centra atklāšanas pasākumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tika demonstrēts pirmais Latvijā radītais 3D tehnoloģiju virtuālais aģents, kas apvieno runas tehnoloģijas, mākslīgo intelektu un jaunākos sasniegumus 3D sejas animācijā, TVNET informēja «Tildes» mārketinga speciāliste Ilze Ozola.

Mobilā lietotne Laura ir virtuāla sarunu biedrene, kas ne tikai mijiedarbojas ar lietotājiem, atbildot uz jautājumiem un iesaistoties īsās sarunās angļu valodā, bet arī pauž emocijas dialoga laikā.

Foto: Publicitātes foto

Viena no Latvijā radītās virtuālās sarunu biedrenes Lauras priekšrocībām ir 3D seja, kas sarunu padara cilvēciskāku un lietotājam draudzīgāku. Lietotāji atzinīgi novērtē gan pašu virtuālo tēlu, gan to, ka Laura ne tikai komunicē, bet arī pauž emocijas: pasmaida, sarauc uzacis vai pat sadusmojas.

Laura pirmām kārtām ir virtuālā sarunu biedrene, kas var sarunāties par dažādiem vispārīgiem jautājumiem. Papildus vispārīgai sarunai Laura var sniegt lietderīgu informāciju par laika apstākļiem un mērvienībām, Laura prot atbildēt uz enciklopēdiskiem jautājumiem, veikt vienkāršākas un sarežģītākas aritmētiskās darbības un pat tulkot. Laura tulko no angļu valodas uz spāņu, krievu un franču valodu. Par to var pārliecināties, piemēram, palūdzot: «Translate this is a lovely day to Spanish.» Ar viņu var iesaistīties arī dažādās sarunās par laika apstākļiem («What is the weather today?»), atrašanās vietu («Where am I?»), attālumu («What is the distance from Paris to London?») vai diennakts laiku («What time is it?»).

Īpaši izstrādātā IT Demo centra stenda risinājumā Laura mūsu valsts viesiem var pastāstīt faktus par Latviju, Latvijas Nacionālo bibliotēku un Eiropas Savienību.

Virtuālā sarunu biedrene Laura ir Tildes Inovāciju laboratorijas eksperimentāls projekts. Darbs pie Lauras dialoga uzlabošanas, balss atpazīšanas spējas un 3D funkcionalitātes vēl turpinās.

Mobilo lietotni Laura var lejupielādēt bez maksas, un tā darbojas Android, iOS, Windows Phone vidē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu