Aprīlī notiks desmitās Liepājas Džeza dienas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Aprīlī jau desmito gadu pēc kārtas notiks Liepājas Džeza dienas, pavēstīja pasākuma rīkotāju Liepājas Kultūras pārvaldes pārstāve Agita Auza. Liepājas Džeza dienas atklās 10. aprīlī Liepājas Latviešu biedrības namā ar koncertu «Liepāja mostas džezam». Par godu Liepājas 390 gadu jubilejai koncertā skanēs džeza klasikas un popmūzikas skaņdarbi, kā arī liepājnieka pianista Ulda Marhilēviča dziesmas popmūzikas un džezroka ritmos.

Koncertā uzstāsies Marhilēvičs, sitaminstrumentālists un dziedātājs Andris Ērglis, džeza mūzikas dziedātāja Baiba Skurstene-Serdiuke, Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas «Big Band» un zēnu kora solisti, soliste Katrīna Kabiņecka un jauktais koris «Laiks». Koncertu vadīs aktieris Ēriks Vilsons.

Otrais Liepājas Džeza dienām veltītais koncerts «..interpretācijas...» norisināsies 18.aprīlī Liepājas viesnīcas «Promenade Hotel» Hika zālē. Koncerta programmā iekļautas pasaules džeza melodijas, latviešu 30.gadu melodijas un latviešu tautasdziesmu melodiju aranžijas, interpretācijas.

Koncertā muzicēs dziedātāja Ieva Kerēvica, džeza pianists Madars Kalniņš, basģitārists un kontrabandists Norberts Skraucis un bundzinieks Artis Orubs.

Liepājas Džeza dienas noslēgs koncerts «Fly Love» 24.aprīlī Liepājas Latviešu biedrības namā. Jolanta Gulbe-Paškeviča koncertā izpildīs 60. un 70. gadu dažādu autoru sarakstītās dziesmas, kā arī dziesmu aranžijas, kas veidotas latīņu mūzikas un afro-amerikāņu džeza tradīcijās. Kopā ar Gulbi-Paškeviču uzstāsies puertorikāņu izcelsmes ģitārists Nefs Irizari (Neff Irizarry II), amerikāņu basģitārists un dziedātājs Džeimss Verts (James Werts), igauņu bundzinieks Tomass Rulls (Toomas Rull) un latviešu saksofonists Deniss Paškevičs.

Biļetes uz koncertiem pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu