Pabeidz izmeklēšanu lietā par nelikumīgu ātro kredītu ņemšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policijas (VP) darbinieki pabeiguši izmeklēšanu kriminālprocesos, kas uzsākti par nelikumīgām darbībām, izmantojot citu personu maksāšanas līdzekļus, informēja VP pārstāve Signe Šteinberga.

Pērnā gada oktobrī, izmantojot kādas sievietes internetbanku, noformēti vairāki kredīti kopumā 720 eiro apmērā. Par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu .

Saistībā ar notikušo šā gada 29.janvārī policijas darbinieki aizturējuši 1975. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš vairākkārt bijis sodīts. Viņš ar viltu ieguvis kādas sievietes internetbankas paroli un kodu karti, lai nelikumīgi piekļūtu viņas naudas līdzekļiem, kā arī ar viņas vārdu noformējis kredītlīniju kādā no tā dēvēto ātro kredītu uzņēmumiem.

Vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Līdzīgs scenārijs bijis vēl kādai situācijai - VP darbinieki pabeiguši izmeklēšanas darbu kriminālprocesā – arī šajā gadījumā, nelikumīgi izmantojot kādas sievietes internetbanku, noformēti vairāki kredīti kopumā 1000 eiro apmērā.

Par šā nozieguma izdarīšanu aizturēts 1983.gadā dzimis vīrietis, kurš arī jau agrāk bijis vairākkārt sodīts. Viņš ne tikai noformējis vairākus kredītus, bet arī ar viltu panāca, lai sieviete paraksta līgumu ar telekomunikāciju pakalpojumu sniedzēju un tādējādi izkrāpis mobilo tālruni.

Šteinberga norādīja, ka ir savākts pietiekams pierādījumu kopums, tai skaitā cietušo un liecinieku liecības un lietiskie pierādījumi, tādēļ abas krimināllietas ir nosūtītas Liepājas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu