TVNET lasītāju simpātiju balvu iegūst «Rīgas Modes»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Gandrīz divas nedēļas jūs, lasītāji, aktīvi balsojāt par TVNET lasītāju simpātiju - vienu no pieciem izvirzītajiem māksliniekiem uz TVNET Gada mākslinieka titulu. Spraigā cīņā starp grupām «Martas asinis», «SVEMA», džeza saksofonistu Tomu Rudzinski un reperi Skuteli lielākā atbalstītāju armija izrādījās grupai no Ogres - «Rīgas Modes».

«Rīgas Modes» oficiālajā «Zelta Mikrofona» saviesīgajā vakarā klubā «Kaļķu vārti» saņēma ne tikai TVNET lasītāju simpātijas balvu, kas nozīmē, ka mūziķim tiks sniegts informatīvais atbalsts visa gada garumā, bet arī klātesošo ballītes viesu neviltotus aplausus un ovācijas.

Atgādinām, ka vakar Latvijas Nacionālajā operā risinājās Mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta Mikrofons» svinīgā koncertceremonija, kurā tika noskaidroti ieraksti, ko žūrija atzinusi par labākajiem 2014. gadā. Visvairāk balvu piešķirts Donam un grupai «Instrumenti».

Nominācijā «Labākā debija» grupa «Rīgas Modes» gan piekāpās apvienībai «Carnival Youth» (šajā kontekstā uzstāšanās laikā grupa savai populārākajai dziesmai mazliet izmainīja vārdus), taču TVNET lasītāju simpātijas balva šo «netaisnību» zināmā mērā vērsa par labu.

«Mēs turpināsim būt tikpat skandalozi,»

pateicības runā uzsvēra grupas solists Kalvis Bormanis, piebilstot, ka šogad TVNET atbalsts noderēs īpaši, jo «Modes» gatavojas laist klajā pirmo studijas albumu.

Pagājušogad grupa debitēja ar vinilplati «Rīgas Modes», kurā apkopotas piecas naksnīgas noskaņas dziesmas, kas raksturo vētrainu viena vakara pieredzi kāda priekšpilsētas iedzīvotāja dzīvē.

Jāpiebilst, ka pavisam nesen grupas dalībniece Anete Stuce tīmeklī publiskoja savu soloierakstu, kuram muzikālās idejas krātas vairāku gadu garumā. «Vēlējos nolikt šīs dziesmas plauktiņā un doties radoši tālāk,» viņa atklāja īsā sarunā.

Atgādinām, ka pagājušogad TVNET lasītāju simpātiju balvu ieguva reperis Edavārdi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu