Zināms Latvijas tenisa komandas sastāvs Deivisa kausam

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/LTS

Latvijas tenisa izlases sastāvā no 6. līdz 8. martam tenisa centra «Lielupe» kortos Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas 2. grupas mačā pret Bulgāriju spēlēs brāļi Mārtiņš un Jānis Podži, Artūrs Lazdiņš un Rūdolfs Mednis, aģentūru BNS otrdien informēja Latvijas Tenisa savienība (LTS).

Deivisa kausa rangā Latvijas izlase ieņem 42. vietu, kamēr bulgāri ir 63. pozīcijā. Abas iepriekšējās savstarpējās cīņās - gan 2007. gadā Latvijā, gan 2009. gadā Bulgārijā - pārāki bijuši Latvijas tenisisti.

Trešo panākumu centīsies gūt gados jauna komanda - 20 gadus vecie dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podži, kā arī septiņpadsmitgadīgie Lazdiņš un Mednis, kuram šis ir pirmais izsaukums uz Latvijas izlasi Deivisa kausā.

Tenisa profesionāļu (ATP) jaunākajā rangā Mārtiņš Podžus vienspēļu reitingā ieņem 509. vietu, Jānis Podžus 677., Lazdiņš 2122., bet Mednis rangā nav iekļuvis.

Brāļi Podži dubultspēļu rangā abi ieņem 726. vietu, Lazdiņš ierindojas 1634. pozīcijā, bet Mednis nav iekļuvis reitingā.

Latvijas izlasei turnīrā nepalīdzēs komandas līderis Ernests Gulbis, kurš ATP vienspēļu rangā ieņem augsto 14. vietu.

Otrdien izlases sastāvs jāpaziņo arī Bulgārijas izlasei, kuras līderis ir Grigors Dimitrovs, kurš AT vienspēļu reitingā ir 10. pozīcijā.

Piektdien, 6. martā, no plkst. 15 gaidāmas pirmās divas vienspēles, sestdien plkst. 14 dubultspēle, bet svētdien no plkst. 14 atlikušās divas vienspēles. Maču secību noteiks 5.martā, kad notiks oficiālā izloze.

Deivisa kausa izcīņa ir komandu sacensības tenisā, kuras pirmsākumi meklējami tālajā 1900. gadā. Šogad dažādos līmeņos sacensībās piedalās vairāk nekā 120 valstu izlases.

Latvijas komandas mērķis ir iekļūt Eiropas-Āfrikas zonas 1. grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu