«Ēnu dienā» Latvijas skolēni iepazīst Latvijas Nacionālās operas darba ikdienu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 12. februārī, Latvijas Nacionālajā operā (LNO) notika karjeras izglītības akcija «Ēnu diena», kuras laikā sešpadsmit 9.-12. klašu skolēni no visas Latvijas varēja iepazīties ar operas darbinieku - mākslinieku, administrācijas un apkalpojošā personāla darba ikdienu, kā arī Operas namu, tā vēsturi un aizkulisēm.

Skolēni tikās ar LNO valdes locekli Dainu Markovu, vienu no vadošajām baleta solistēm Elzu Leimani-Martinovu, galveno diriģentu Mārtiņu Ozoliņu un citiem operas darbiniekiem. Notika arī ekskursija pa Operas namu, kuras laikā jaunieši apmeklēja operas zāles, dekorāciju darbnīcu un bija pat uz Lielās zāles skatuves. Tāpat «ēnām» tika sniegta ekskluzīva iespēja piedalīties Latvijas Nacionālā baleta trupas mēģinājumā un vērot, kā operas mākslinieki mēģina topošo Mocarta operas «Figaro kāzas» iestudējumu, kas pirmizrādi piedzīvos 28. februārī.

Elza Leimane-Martinova
Elza Leimane-Martinova Foto: Publicitātes foto

Mālpils novada vidusskolas 12. klases skolniece Ilanda Brežinska pieteikusies «Ēnu dienai» LNO, jo savu nākotni vēlas saistīt ar kultūru: «Ārkārtīgi interesanti bija ielūkoties Operas nama aizkulisēs, redzēt tā saukto melno darbu, bez kura neviena izrāde nav iedomājama.» Rīgas Franču liceja 11. klases skolniece Elizabete Vērmane savukārt atzīst, ka bijusi pozitīvi pārsteigta: «Iespaids par «Ēnu dienu» operā ir ļoti labs. Nebiju gaidījusi, ka šī diena būs tik pārdomāta un interesanti izplānota. Man visspilgtāk atmiņā palicis «Figaro kāzu» mēģinājums.»

«Ēnu diena» ir Latvijā un citviet pasaulē populāra karjeras izglītības akcija, kura tiek organizēta ar mērķi sekmēt jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē. «Ēnu dienai» Latvijas Nacionālajā operā šogad kopumā pieteicās gandrīz 65 jaunieši no visas Latvijas.

Foto: Publicitātes foto

www.opera.lv

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu