Septembrī Brodvejā debitēs Stinga mūzikls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Septembrī uz Brodvejas skatuves debitēs britu dziedātāja Stinga sacerētais mūzikls par Lielbritānijas kuģubūves industrijas norietu 80. gados. Mūzikls «The Last Ship» («Pēdējais kuģis») balstīts uz Stinga piedzīvoto, bērnībā dzīvojot kuģu būvētavas tuvumā Ņūkāslā.

Pirmizrāde norisināsies Nīla Saimona teātrī 30. septembrī. Mūziklā spēlēs slavenais Ņujorkas aktieris Maikls Espers, kā arī īru dziedātāja un aktrise Reičela Takere.

Aktieru sastāvā ir arī britu mūziķis Džimijs Neils, kurš Stingu esot iedrošinājis īstenot ieceri par Brodvejas mūziklu. «Viņš teica, ka tas esot ļoti svarīgi un man tas jādara,» raidorganizācijai BBC atklāja Stings.

Dziedātājs jau izlaidis albumu «The Last Ship» (skat. recenziju) ar mūziku no izrādes.

Mūzikls stāsta par vīrieti, kurš pamet dzimto ciemu un nākotni kuģubūvē, lai apceļotu pasauli. Viņš atgriežas mājās pēc 14 gadiem. Lai arī ciems ir ekonomiskās krīzes priekšā, tā iedzīvotāji nav zaudējuši dzīvesprieku.

«Daudzi jautā, vai mūzikls ir autobiogrāfisks,» sacīja producents Džefrijs Selers. «Vienīgā patiesā atbilde - tas ir emocionāli autobiogrāfisks. Taču «Pēdējā kuģī» nav neviena rokmūzikas dziedātāja.»

«Taču Stingu pavisam noteikti iedvesmoja viņa jaunība. Viņš piedzīvo tās pašas emocijas, ko mēs visi pieredzam, kļūstot vecāki,» viņš piebilda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu