Kristīne Teilāne māca, kā pagatavot stilīgu Valentīna dienas dāvanu (20)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Televīzijas šova «Pelnrušķīte» uzvarētāja, rakstniece Kristīne Teilāne aizraujas ne tikai ar tetovēšanas mākslu un rakstniecību, bet labprāt taisa dažādas ziepes, lūpu krāsas, sejas skrubjus un šampūnus. Māksliniecei ir būtiski, lai lietotā kosmētika ir no dabīgām izejvielām, un kurš gan labāk spēj izvēlēties dabīgas izejvielas tavām vajadzībām, ja ne tu pats?

Tuvojas četrpadsmitais februāris – Valentīna diena. Kāpēc pirkt dāvanu veikalā, ja vari to izveidot pats un padarīt to īpašu?

Māksliniece Kristīne Teilāne iesaka izveidot savām otrajām pusītēm dažādu veidu ziepes, tas ir grūts process, bet iznākums ir tā vērts, jo uzdāvināsi mīļotajam cilvēkam noderīgu lietu, vizuāli skaistu un no dabīgām izejvielām.

«Recepti tam, kas jāpievieno, vārot ziepes, var brīvi atrast. Tās ir standarta receptes, ziepes īpašas padara krāsas, formas, noformējums un dažādi smaržu elementi,» skaidro Kristīne.

Sākumā kastrolī ir jāvāra ziepju masa ar dažādām īpašām sastāvdaļām, kuras ikvienam, kas veido ziepes, ir savas īpašās un netiek atklātas, gluži kā vecmāmiņas ēdienu receptes.

«Vēlāk ziepju masai pievieno krāsvielas un kārtīgi samaisa, jāpārliecinās, ka viss ir izkusis un veido vienmērīgu šķidru masu, to ielej formiņā; ja vēlas raibas ziepes, liek nākamo ziepju masas daļu un izkausē to kopā ar citu krāsvielu, un ielej nākamo kārtu formiņā, tā turpina, līdz trauciņš pilns,» procesu atklāj Kristīne.

Vēlāk ziepēm augšdaļu izrotā ar kaltētiem ziediem, pērlītēm un citiem rotājumiem, tad ziepes liek ledusskapī, lai tās ātrāk sacietētu.

«Formiņas padara ziepes īpašas, var veidot sirsniņas, aplīšus, dzīvnieciņus, jebkādu vēlamo formu, jāiegādājas tikai vēlamā formiņa. Veidot ziepes ir piņķerīgs process, kam jāvelta laiks un īpašas rūpes, lai visas detaļas izskatītos nevainojami, man tas ir būtiski, jo esmu perfekcioniste,» smaida Krristīne

Kristīne atklāj: lai izveidotu skaistas piecpadsmit ziepītes, ir nepieciešamas vairāk nekā piecas stundas.

«Ziepēm izvēlos labākās pieejamās vielas, izmantoju vīnogu kauliņu eļļu, lavandas eļļu, sauso kazas pienu. To, kas katram labāks, vairāk piemērots, var saprast, tikai vārot ziepes un eksperimentējot ar sastāvdaļām,» stāsta Kristīne.

Lai izveidotu tieši tādas ziepes, kā viņa vēlas, Kristīne pati kaltē arī ziedus, mazās rozītes un citas puķes, vai tikai ziedlapiņas.

«Ideja, ka es varētu izveidot ziepes, man radās, ejot gar ziepju veikalu, kur pārdeva ar rokām izgatavotas ziepes, man tā likās laba ideja, izlēmu pamēģināt, tā es sāku veidot ziepes un dāvināt tās draugiem. Arī daži sabiedrībā zināmi cilvēki ir pasūtījuši manas ziepes, tas man liekas īpaši, jo kāds no malas novērtē to, ko daru,» priecājas Kristīne.

Rakstniece marta beigās plāno prezentēt savu jauno grāmatu un ikvienam prezentācijas viesim dāvinās pašas veidotu ziepju gabaliņu, lai parādītu arī citus savus talantus, ne tikai rakstīšanu.

Uz jautājumu, vai viņa svin Valentīna dienu, Kristīne atbild noraidoši, viņasprāt, tas būtu tas pats, kas svinēt Amerikas Neatkarības dienu. Māksliniece uzskata, ka mīlestība jāizrāda ikdienā un ne pievēršoties komercijai, bet ar jūtām un darbiem.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu