Turpinās iztiesāt Lemberga krimināllietu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas apgabaltiesā šodien plkst.11 plānots turpināt izskatīt tā dēvēto Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietu. Tiks turpināta lietas materiālu pārbaude.

Iepriekšējās tiesas sēdēs tiesa apmierināja prokurora lūgumu par skaņu ierakstu ekspertīzes noteikšanu un noteica lietā komplekso komisijas skaņu ierakstu ekspertīzi. Prokurori lūguši noteikt ekspertīzi Dānijas specdienestu noklausītajām sarunām starp apsūdzētajiem. Pēc prokuratūras domām, šajās sarunās apstiprinās Lemberga īpašumtiesības atsevišķās komercsabiedrībās. Prokurors Juris Juriss aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka sarunas starp apsūdzētajiem Ansi Sormuli, Aivaru Lembergu un Anriju Lembergu ierakstītas 2005.gadā kādā Kopenhāgenas viesnīcā. Sarunās esot dzirdami arī Gints Laiviņš-Laivenieks, Rudolfs Meroni un citas personas.

Tāpat iepriekš prokurori lūdza noteikt papildu drošības līdzekli vienam no apsūdzētajiem - uzņēmējam Sormulim.

Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem.

Līdzās Ventspils mēram uz apsūdzēto sola sēdies arī viņa dēls Anrijs un Ventspils tranzītbiznesa menedžeris Ansis Sormulis. Visi trīs norādījuši, ka nesaprot un neatzīst viņiem celtās apsūdzības.

Lietā aptuveni 200 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, kurus prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē.

Rīgas apgabaltiesa šo lietu paplašinātā sastāvā no jauna sāka skatīt 2009.gada 20.augustā. Lietas sarežģītības dēļ tagad to izskata tiesneši Boriss Geimans, Irīna Jansone un Ligita Kuzmane, bet par rezerves tiesnesi noteikta Ārija Ždanova.

Iepriekš lietu kopš 2009.gada 16.februāra izskatīja Geimans ar tiesu piesēdētājiem, bet tiesu piesēdētāju institūts no 2009.gada 1.jūlija tika likvidēts, un toreizējais tiesas sastāvs līdz sprieduma taisīšanai netika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu