Eirovīzijas Latvijas finālā pirmie uzstāsies Ralfs Eilands un Valters Pūce (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Rīgā, Spīķeru koncertzālē, šodien tika izlozēta Eirovīzijas dziesmu konkursa «Dziesma 2014» fināla uzstāšanās secība. Saskaņā ar izlozes rezultātiem 22.februārī Ventspilī kā pirmie uz skatuves kāps Ralfs Eilands un Valters Pūce ar dziesmu «Revelation», bet pēdējā uzstāsies Katrine Lukins ar dziesmu «You Are The Reason».

Otrais priekšnesumu sniegs Markus Riva ar dziesmu «Lights on», trešā būs Katrīna Bindere ar dziesmu «Moment and tomorrow». Kā ceturtais uz skatuves kāps Dons ar dziesmu «Pēdējā vēstule». Piektā uzstāsies Samanta Tīna ar dziesmu «Stay». Sestais uz skatuves kāps Niko ar dziesmu «Here I am again». Septītie būs grupa «MyRadiantU» ar dziesmu «Going all the way», savukārt astotā būs Olga un «Līgo» ar dziesmu «Saule riet» («Take Away»).

Konkursa
Konkursa Foto: Evija Trifanova / LETA

Ar devīto kārtas numuru Latvijas finālā uzstāsies Aminata Savadogo ar dziesmu «I can breathe». Viņai sekos grupa «Aarzemnieki» ar dziesmu «Cake to bake». Ar kārtas numuru 11 uzstāsies grupa «Eirošmits», kuri izpildīs dziesmu «If I could (Get away)». Savukārt pēdējā priekšnesumu sniegs jau pieminētā Lukins.

VSIA «Latvijas Televīzija» valdes loceklis programmas attīstības jautājumos Sergejs Ņesterovs preses konferencē «Eirovīzijas dziesmu konkursa «Dziesma 2014» fināla uzstāšanās secības izloze» pauda gandarījumu par to, ka Eirovīzijai šogad bijis liels interesentu un atbalstītāju loks. Televīzija esot ieguvusi daudz ierosinājumu, ideju un arī kritikas, kuru ņemšot vērā nākamgad dziesmu konkursa sagatavošanai.

Foto: Evija Trifanova / LETA

Ņestrovs norādīja, ka abu nacionālo finālu reitings esot bijis par 12% augstāks nekā pagājušogad, Eirovīzijas dziesmas esot savākušas 130 000 skatījumu portālā «youtube.com», kas nozīmē, ka konkurss ir sasniedzis plašāku klausītāju loku.

Eirovīzijas projekta vadītāja Zita Kaminska norādīja, ka, ja 73 cilvēki ir pieteikuši dziesmas konkursam, tam ir jābūt. Viņa norādīja, ka nevar būt runa par to, ka konkurss Latvijā varētu nenotikt. Cita lieta esot, ka konkursam un māksliniekiem jāturpina attīstīties.

Pusfinālu žūrijas pārstāvis Uldis Cīrulis jeb DJ Monsta pastāstīja, ka dziesmas vērtējis pēc kvalitātes. Viņš uzsvēra, ka ir dzirdējis Eiropas līmeņa dziesmas, bet bijušas arī tādas, kur muzikālais noformējums nav bijis pietiekami spēcīgs.

Jau ziņots, ka Eirovīzijas dziesmu konkursa «Dziesma 2014» fināls notiks 22.februārī Ventspilī.

Starptautiskais konkurss «Eirovīzija 2014» šogad notiks Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā. Pusfināli paredzēti 6.maijā un 8.maijā, bet fināls 10.maijā.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu