Tiks piešķirta «Mākslas akadēmijas balva 2014» (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LMA

Šogad jau otro reizi tiks piešķirta Latvijas Mākslas akadēmijas balva - godalga, kas ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu izveidota 2011. gadā. «Mākslas akadēmijas balva» dibināta ar mērķi apzināt un novērtēt izcilākos sasniegumus Latvijas vizuālās mākslas, dizaina vai mākslas zinātnes laukā.

Balvu kā atzinību un pateicību piešķir tiem absolventiem, kas Latvijas kultūrai nesuši nozīmīgu ieguldījumu, bagātinot un reprezentējot Latvijas Mākslas akadēmiju gan vietējā, gan starptautiskā mērogā, kā arī ievērības cienīgiem mākslas, dizaina vai mākslas zinātnes pārstāvjiem, kuru veikums var iedvesmot topošos māksliniekus un pētniekus jauniem sasniegumiem.

Izvērtējot absolventu ieguldījumu Latvijas kultūrā, starptautiskās atpazīstamības veicināšanā un akadēmiskās mākslas izglītības attīstībā, balvas pretendentus izvirza sešpadsmit Latvijas Mākslas akadēmijas katedras un Latgales filiāle. Balvai iespējams nominēt jebkuras nozares Akadēmijas absolventus, kuri nav Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzēju, studentu vai personāla sastāvā. Katras nodaļas pretendenti izvirzīti trīs paaudžu robežās, attiecīgi - vecumā līdz 35 gadiem, no 35 līdz 65 gadiem, no 65 gadiem.

Šā gada Latvijas Mākslas akadēmijas balvas pretendenti

• Pretendenti vecumā no 65 gadiem: Valdis Celms, Ilmārs Blumbergs, Gundega Cēbere, Rita Eglīte, Izabella Krolle, Ludvigs Bērziņš, Laimonis Šēnbergs, Gunārs Krollis, Egils Rozenbergs, Imants Lancmanis, Henrihs Vorkals.

• Pretendenti vecumā no 35 līdz 65 gadiem: Ivars Mailītis, Bruno Birmanis, Ritums Ivanovs, Andris Breže, Igors Dobičins, Ilze Emse, Agra Ritiņa, Anda Munkevica, Vēsma Kontere McQuillan, Anita Paegle, Harijs Brants, Jānis Bankovičs, Ginta Gerharde-Upeniece, Māris Šustiņš.

• Pretendenti vecumā līdz 35 gadiem: Svjatoslavs Aļeiņikovs, Inga Meldere, Reinis Suhanovs, Ginters Krumholcs, Ernests Vītiņš, Laima Laizāne, Paulis Liepa, Neonilla Medvedeva, Inga Priedīte, Līga Lindenbauma, Kaspars Podnieks.

Pēc žūrijas komisijas lēmuma trīs laureāti, katrs savā paaudzes grupā, saņems Latvijas Mākslas akadēmijas balvu un prēmiju EUR 2000.00 apmērā (pēc nodokļu apmaksas). Laureātu paziņošana gaidāma pretendentu darbu izstādes atklāšanā Latvijas Mākslas akadēmijas aulā 2014. gada 19. februārī plkst. 18.00.

Visi interesenti laipni aicināti uz balvu pasniegšanas ceremoniju!

Balvai nominēto mākslinieku izstāde Mākslas akadēmijā būs skatāma no 20.februāra līdz 13.martam.

Mākslas akadēmijas balvu 2011. gadā saņēma trīs izcili Latvijas Mākslas akadēmijas absolventi: gleznotāja Džemma Skulme, mākslas zinātniece Laima Slava un gleznotājs Jānis Avotiņš.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu