Eksperti: Aminatas sniegums ir labs, taču ir daudz neparedzamu apstākļu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Dziedātājas Aminatas (Aminatas Savadogo) sniegums ir viens no labākajiem, taču iespējas gūt panākumus «Eirovīzijā» ir grūti prognozēt, komentējot Aminatas uzvaru konkursā «Supernova», sacīja mūzikas eksperti.

Raimonds Pauls: "Tā ir laimes spēle"

Komponists Raimonds Pauls norādīja, ka Aminatas vokālās dotības ir labas, taču nav zināms, vai viņa spēs pārliecināt citu valstu klausītājus, vienlaikus izsakot cerību, ka tas būs jaunās dziedātājas spēkos.

Pauls akcentēja, ka prognozēt, kā Aminatai veiksies konkursā, ir grūti, jo «Eirovīzijā» uzvara ir atkarīga no dažādiem apstākļiem, kurus nevar paredzēt.

«Tā ir tāda laimes spēle, nekad nevar zināt, kas tur riņķī apkārt būs. Meitene cenšas. Vai dziesma patiks, to jau tad redzēs. Man negribās nekādā ziņā kaut ko sliktu teikt, jo viņa izturēja to, mūsu klausītājiem viņa patika,» sacīja Pauls.

Sandris Vanzovičs: "Šoreiz vismaz nebūs kauns"

Mūzikas apskatnieks, žurnālists Sandris Vanzovičs pauda, ka, viņaprāt, Aminata bija viena no labākajiem kandidātiem braukšanai uz Austriju. Arī Vanzovičs atzina, ka tas, kā dziedātājai veiksies konkursā, ir atkarīgs no dažādiem apstākļiem, tostarp uzstāšanās kārtības, taču labvēlīgas apstākļu sakritības gadījumā, Aminatai viņa skatījumā noteikti vajadzētu būt finālā.

«Jāskatās, kur viņa trāpīs - vai starp Balkānu balagāniem, vai starp balādēm, vai tikpat spēcīgiem dziedātājiem. No tā ir ļoti daudz kas atkarīgs. Bet pats galvenais, ka šoreiz vismaz nebūs kauns,» skaidroja Vanzovičs.

Tāpat viņš piebilda, ka «savu lomu nospēlēs» arī Aminatas eksotiskā izcelsme. Ņemot vēra, ka dziedātāja esot augusi komunikācijas ziņā, Vanzovičs pauda, ka Aminata varēs par sevi pastāstīt, un daudziem varētu būt interesants viņas stāsts.

Komentējot jauno atlases kārtību, Vanzovičs pauda, ka kopumā shēma esot laba, vienlaikus piebilstot, ka būtu nepieciešamas nelielas korekcijas konkursa nolikumā.

«Es pat domāju, ka šis varētu būt viens no labākajiem variantiem. Vienīgi nolikumā vajadzētu mazliet pielabot, lai visiem ir skaidrs, uz ko viņi piesakās, un kāpēc vispār ir tāds «Supernova» nosaukums. Daudzi nezināja, ka var pieteikties uz «Eirovīziju«. Bija cilvēki, kas teica man, ka viņi nav sapratuši, ka tā «Supernova» ir ar finišu «Eirovīzijā«. Taču kopumā šis eksperiments ir sevi attaisnojis,» pauda Vanzovičs.

Intars Busulis: «Dziedātājai ir lielas iespējas iekļūt «Eirovīzijas» finālā»

Arī mūziķis Intars Busulis pavēstīja, ka daudziem mūziķiem neesot bijis saprotams, ka konkursa «Supernova» uzvarētājs pārstāvēs Latviju «Eirovīzijā», taču šāda veida atlase, viņaprāt, ir ļoti labs risinājums.

Viņaprāt, Aminatas sniegums esot bijis ļoti labs gan vokālā, gan saprotamās horeogrāfijas ziņā, un dziedātājai ir lielas iespējas iekļūt «Eirovīzijas» finālā.

Jau ziņots, ka Latviju starptautiskajā «Eirovīzijas» dziesmu konkursā, kurš pavasarī norisināsies Austrijā, pārstāvēs Aminata ar dziesmu «Love Injected».Aminata ieguva vislielāko atbalstu skatītāju balsojumā. Skatītāju balsojumu veidoja telefonbalsojums un internetbalsojums. Otro vietu balsojumā ieguva mākslinieks Markus Riva ar dziesmu «Take Me Down», trešo vietu mūziķu apvienība «ElektroFolk» ar «Sundance», bet ceturto - MNTHA (Marija Mickeviča) ar «Nefelibata».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu